Най-старата и престижна образователна институция в България - Софийският университет

...
Най-старата и престижна образователна институция в България - Софийският университет
Коментари Харесай

СУ “Св. Климент Охридски” стартира програма за езиково обучение на ученици на цена 5 лева на час

Най-старата и влиятелна просветителна институция в България - Софийският университет “Св. Климент Охридски”, започва стратегия за целогодишно езиково образование на възпитаници от 1-ви до 7-ми клас. През образователната 2017-2018 година езиковите курсове ще обзет с изключение на британски и образование по немски език и ще се организират в Департамента за езиково образование към Университета.

Целта на самодейността е СУ да даде посредством базата и университетските си преподаватели високо квалифицирано и дейно образование за възпитаници по два от най-търсените непознати езици. Цената на езиковите курсове е невиждано ниска, с цел да бъде налична за оптимално необятен кръг възпитаници – 5 лв. на час и за двата езика.
Таксата за образование за един учебен срок на курсисти от 1-ви до 4-ти клас е 300 лева за 60 образователни часа, а от 5-ти до 7-ми клас – 350 лева за 65 часа.

Курсовете ще бъдат водени от утвърдени и високо квалифицирани преподаватели на СУ “Климент Охридски”, които ще подобрят освен езиковото равнище на учениците, само че и ще им оказват помощ за сполучливото справяне с бъдещи изпити.

По последни изследвания на Евростат България трайно заема нежеланото предпоследно място по притежаване на непознати езици в Европейски Съюз. Тревожен е фактът, че българите учат непознати езици повече от всички други в Европейски Съюз, само че научават минимум. Едва 39 % от хората в страната приказват непознат език, като това е надалеч под равнището за Европа. Сред аргументите за неприятния резултат на чуждоезиковото ни образование са липса на квалифицирани преподаватели, огромни образователни групи и незадоволителна методичност на преподаването, което води и до неприятна успеваемост на образователните процеси и в последна сметка – доста висока цена на езиковото образование за родителите.

Записването за езиковите курсове в ДЕО-ИЧС към този момент е отворено и ще продължи до 25 септември, а входящите проби за равнище са на 26 септември. Уроците се организират 2 пъти в седмицата, като са препоръчани гъвкави благоприятни условия на учениците според от учебните им смени.
Родителите могат да се възползват и от 10% отстъпка, в случай че закупят учебниците от книжарницата на ДЕО-ИЧС.

Иновативните способи, съчетани с дългогодишни обичаи на преподаване в Департамента, са причина за високата успеваемост на чуждоезиковото образование за възпитаници. Водещо при образованието е самостоятелният метод и персоналното внимание към потребностите на всеки един от тях. Специално създадената за възпитаници стратегия ще им помогне освен да развият своите езикови умения, само че и да придобият повече убеденост в качествата си, както и ученолюбивост към проучването на езика.

Повече информация за записването и провеждането на курсове по британски и немски език, може да получите на: www.deo.uni-sofia.bg/bg/language/foreign или на телефон +359 2 872 3748; +359 2 872 20 41.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР