Най-старата и авторитетна бизнес организация у нас Българската търговско-промишлена палата

...
Най-старата и авторитетна бизнес организация у нас Българската търговско-промишлена палата
Коментари Харесай

БТПП: Абсурд е БДЖ да купува нови влакове само за 160 км/ч

Най-старата и авторитетна бизнес организация у нас Българската търговско-промишлена палата (БТПП) разруши на пух и прахуляк схемата на БДЖ да купи мудни влакове за доста пари, с които да извозва народа през идващите 30-50 години.
 Изненада: БДЖ ще си купува мудни влакове за доста пари
Преди седмица OFFNews разскри скандална завера на БДЖ управата да пробута на българите влакове, които ще са несъответстващо остарели даже все още преди да са доставени. Схемата е неуместна и защото в началото заложеният период за поддръжка на новия преносим състав е скъсен двойно - от 30 на 15 години.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов през вчерашния ден е изпратил писмо до премиера Бойко Борисов, с което го осведоми за променените условия на публичната поръчка, която ще погълне над 800 милиона лв. неверни пари на българските данъкоплатци, даже и тези, които от години не са стъпвали във трен и на гара.

В писмото Симеонов уведомява министър-председателя и водач на ГЕРБ, че доставката на нов преносим състав, поддържащ скорост от до 160 км/ч е изцяло несъответстваща на актуалните транспортни действителности и че в естествения свят влаковете за 250 км/ч се считат за стандартни.

" Да не приказваме, че в много елементи на света скорости от 400 км/ч са общоприети ", написа Симеонов до премиера.

Той слага и въпроса за какво БДЖ е решило да купува къси влакове с до 230 места, в случай, че бъдещето е на екологичния и насърчаван от Европейски Съюз жп превоз, а не на изхвърляните нездравословни излъчвания на рейсовете.

Първоначалният план бе да се купуват влакове с до 350 места, само че това изискване изненадващо отпадна.

От БТПП чакат в търга за доставката на новите мотриси на БДЖ да се включат водещи международни компании като испанската " Талго ", канадската " Бомбардие ", италианския клон на " Хитачи ", " Алстом " - Франция, " Сименс " - Германия, китайската CRRC.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР