Най-старата боксова надпревара в Европа - международният турнир Странджа ще

...
Най-старата боксова надпревара в Европа - международният турнир Странджа ще
Коментари Харесай

Цачо Андрейковски и Даниел Петров са властелините на Купа Странджа

Най-старата боксова конкуренция в Европа - интернационалният шампионат „ Странджа " ще се организира от 20 до 26 февруари в зала „ София ". Като тази година се обрисува да бъде и най-силната в исторически проект, поради подадените поръчки. На кръга ще се качат над 470 боксьори от повече от 40 страни. Сред тях 11 водачи в международните класации в обособените категории.

На този декор обаче е любопитно да забележим кои са боксьорите, печелили влиятелния трофей през годините. С най-вече извоювани купи се отличават две имена. Става въпрос за Цачо Андрейковски и Даниел Петров. Те са избирани по четири пъти за носители на трофея.

Андрейковски господства в средата на 70-те години, когато е измежду най-силните при 54 и 57-килограмовите. Той подвига купата през 1974, 1976, 1978 и 1979-а.

Петров пък прави това в категория до 48 кг в средата на 90-те години. Пинчера господства на „ Странджа " през 1994, 1997, 1998 и 1999 година

От актуалните ни боксьори Даниел Асенов и Станимира Петрова имат по три извоювани купи. Тайсъна от Кукорево пропуща шампионата тази година, само че Станимира ще боксира при 54-килограмовите, окуражена да изравни върха на Цачо Андрейковски и Даниел Петров.

Турнирът „ Странджа " стартира в понеделник, 20 февруари. Децата и учениците ще могат да следят срещите в зала " София " гратис.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР