Най-смъртоносната котка на Земята не е голям лъв или бърз

...
Най-смъртоносната котка на Земята не е голям лъв или бърз
Коментари Харесай

Коя е най-смъртоносната котка на земята

Най-смъртоносната котка на Земята не е огромен лъв или бърз гепард. Това е малко познато дребно животно - чернолапата котка (Felis Nigripes), живееща в Африка, оповестява сп. LiveScience.
Чернолапата котка може да бъде разпозната по кръглото ѝ лице и петнистия цвят. Тя има скромни размери: възрастен образец тежи едвам сред 1 и 3 кг, а дължината на тялото му не надвишава 20 см. Но макар дребния си размер, котката с черни лапи убива повече плячка за една нощ, в сравнение с леопард за шест месеца, съобщи БГНЕС.
Дребните хищници имат интензивен метаболизъм и непрекъснато би трябвало да се зареждат с сила. Така че те на процедура непрекъснато са на лов. За една нощ чернолапата котка унищожава до 14 гризачи. Оказва се, че приблизително тя хваща жертва на всеки 50 минути. Коефициентът на триумф в лова доближава 60%, а това е три пъти повече от този на лъвовете.
Разбира се, за газелите и антилопите чернолапата котка не е рискова. Въпреки това, тя е интернационално приета като най-смъртоносната котка в света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР