Най-скъпо е в Дания и Люксембург, а най-евтино в България.

...
Най-скъпо е в Дания и Люксембург, а най-евтино в България.
Коментари Харесай

Най-скъпо е в Дания и Люксембург, най- евтино – в България

Най-скъпо е в Дания и Люксембург, а най-евтино в България. Това демонстрира разбор на Евростат на цените в страните от Европейския съюз.

От 2000 година насам приходите на семействата в Европа нарастват приблизително с по 1 % всяка година. Въпреки това, всеки четвърти европеец се оказва на ръба на бедността.

Сравнявайки цените, от Евростат пресмятат, че с цел да напълним една количка с артикули приблизително в Европа са нужни 100 евро, а у нас ще ни стигнат 56 евро. В Дания, където става известно цените са измежду най-високите, за същите тези артикули ще са ни нужни 141 евро.

Срещу тези цени, обаче, стоят разнообразни приходи. Средната заплата в Дания надвишава 3 хиляди евро, а у нас е малко над 400.

Когато приказваме за риска от изпадане в беднотия данните демонстрират, че у нас са застрашени 40% от хората, до момента в който в Дания в сходно състояние са едвам 17%. Най-малко са хората в риск от беднотия в Чехия – 13%.

Българите и в огромния град, и по селата са сюрпризирани, че страната ни е сложена в графата с най-ниски цени.
За да може умерено да си покрива всички разноски, на семейство с едно дете са нужни 3000 лв.. Според статистическия калкулатор едвам 10% от българските семейства имат подобен приход.

Сравнявайки задлъжнялостта на европееца, Евростат ни слага в най-хубавата позиция – с минимум заеми.

Българинът дължи приблизително една трета от това което печели. В Дания – задлъжнялостта е цели 250%. Според специалисти значимо е не какъв брой огромни са ти заемите, а дали можеш да ги обслужваш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР