Най-скъпият имот в Обединеното кралство отново е на пазара. Седеметажният

...
Най-скъпият имот в Обединеното кралство отново е на пазара. Седеметажният
Коментари Харесай

Най-скъпият имот в Лондон отново е на пазара

Най-скъпият парцел в Обединеното кралство още веднъж е на пазара. Седеметажният частен замък с 45 стаи в Найтсбридж с аспект към Хайд парк, който има повече жилищна повърхност от игрището за американски, е благосъстоятелност на китайски милиардер, който го закупи за над 200 млн. паунда, напомня Guardian.

Според изданието към този момент има петима евентуални купувачи – кралски семейства от Близкия Изток и супербогатите американски вложители “, ще наддават за палата на 2-8a Rutland Gate, който приобщава  четири грандиозни фамилни къщи от 1830 година, преди да бъде трансфорат в голяма резиденция през 80-те години.

Тя бе продадена за рекордните 205 млн. паунда през януари 2020 година Агентът по недвижими парцели, който посредничи при договорката, разгласи, че купувачът е Cheung Chung-kiu, създател и ръководител на CC Land Holdings, записана в Хонконг компания, която има парцели в Китай и Обединеното кралство, в това число офис блока Cheesegrater в централен Лондон.

Публикация във Financial Times обаче твърди, че пет източника са разпознали Hui Ka Yan, създател, ръководител и мажоритарен акционер на Evergrande, като притежател на лондонската резиденция. Впрочем той се освобождава от поредност активи, включително и други парцели по света и два частни самолета.

Предишният притежател на имението с повърхност от 5 760 кв. м – принц Султан бин Абдул-Азиз от Саудитска Арабия, който умря през 2011 година, имаше величествен проект за реорганизация на постройката, към която искаше да добави още един етаж, бална зала с емпоре, партер на две равнища за сбирка от първокласни коли. Агенти потвърдиха, че приключи ли ремонтът, пазарната стойност на резиденцията би стигнала до 500 млн. английски лири.

Имотът, който е празен от най-малко 10 години, е получил позволение за градеж да бъде преустроен в 13 жилището.

Градският съвет на Уестминстър съобщи, че не е в положение да спре реконструкцията. Новият притежател няма да бъде длъжен да способства за построяването на жилища на налични цени в региона, какъвто е казусът с множеството широкомащабни частни парцели.

Къщата е южно от Кенсингтън Гардънс и 68 от нейните 116 прозореца имат аспект към парка. Интериорът е дело на френския дизайнер Алберто Пинто.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР