Най-скъпият футболист в света Неймар започна повече от добре кариерата

...
Най-скъпият футболист в света Неймар започна повече от добре кариерата
Коментари Харесай

Неймар се отчете с гол и асистенция в дебюта си за ПСЖ

Най-скъпият футболист в света Неймар стартира повече от добре кариерата си в ПСЖ. Бразилският нападател се регистрира с гол и асистенция при триумфа с 3:0 над " Гингам " в мач от втория кръг на Лига 1.

Купеният за 222 млн. евро футболист стартира на лявото крило, партнирайки си с Анхел Ди Мария и Единсон Кавани. Бразилецът се регистрира с доста дейна игра и не спря да тормози отбраната на домакините.

Въпреки, че тотално доминираше, ПСЖ по този начин и не съумя да стигне до гол преди почивката. Ситуацията се промени през втората част, като още в 52-ата минута отборът на Унай Емери поведе.

 Неймар непрекъснато беше издирван от съотборниците си.
© Reuters

Неймар непрекъснато беше издирван от съотборниците си.

Парижани имаха и огромна доза шанс, откакто " Гингам " си вкара чудноват автогол. Защитникът Икоко и вратаря Йонсон не се схванаха в привидно обикновена обстановка и стражът не съумя да почисти върнатата топка към него, която влетя в мрежата му.

Десет минути по-късно пристигна времето на Неймар, който сервира чудесно топката на Кавани. Бразилецът изведе нападателят с №9 самичък против вратаря и Кавани не сгреши – 2:0.

Малко преди края на постоянното време двете звезди на парижани размениха функциите си и този път Неймар беше създател на гола. Кавани се пребори за топката в наказателното поле, подаде я на бразилеца и той оформи крайния резултат.

 Бразилецът незабавно сподели чудесно съгласие на терена с Единсон Кавани.
© Reuters

Бразилецът незабавно сподели чудесно съгласие на терена с Единсон Кавани.

Това е най-успешното начало в кариерата на Неймар. Той се нуждаеше от седем мача, с цел да открие головата си сметка за " Сантош ", а в " Барселона " стори това с мач по-бързо – шест. Сега нападателят вкара още в дебюта си.

Във Франция незабавно регистрираха, че Неймар е първият бразилец, вкарал в дебюта си за ПСЖ в Лига 1 от Нене, който се разписа против " Сен Етиен " през 2010 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР