Най-скъпата ябълка в света расте в пловдивското село Трилистник. Тя

...
Най-скъпата ябълка в света расте в пловдивското село Трилистник. Тя
Коментари Харесай

Фермер от Пловдивско произвежда ябълка за 100 000 евро

Най-скъпата ябълка в света пораства в пловдивското село Трилистник. Тя коства 100 000 евро и ще стане владеене единствено на една единствена жена в цялата планета.

Уникалният плод сега зрее в овощната градина на Красимир Кумчев в пловдивското село Трилистник. Фермерът отглежда 700 декара ябълки. Голяма част от тях създава за консумация, а друга за бутикови дарове.

Идеята за „ златната ябълка ” му хрумнала от легендата за Афродита.

„ От митологията се знае, че когато е подхвърлена ябълката, трите богини Атина, Хера и Афродита стартират битка за нея, тъй като всяка една от тях е считала, че е най-хубава. В последна сметка тя се оказва в ръцете на Афродита. И сега в действителност тази ябълка е предопределена за земната Афродита. Тя ще я получи след 15 септември по този начин, в случай че нейният Парис се появи и я поръча ”, декларира Красимир Кумчев.

Докато зрее на дървото, плодът ще бъде облепен със специфични стикери. След това ще бъде изрисуван от слънцето по специфична технология. После със златни букви върху ябълката ще бъде инкрустиран надпис.

„ Ще бъде изписан ръкописно на гръцки език и ще написа „ За най-хубавата! ”, изяснява Кучве.

След това ябълката ще бъде положена в специфична златна подложка, наподобяваща яйце на „ Фаберже ”.

„ Ще бъде направено от един кг и половина чисто злато. Формата я виждате. Уникално украшение, изцяло наподобяващо на „ Фаберже ”. Уникална разработка на майстори от България. 18-каратово злато и в действителност самата стойност на златото е към 65-67 хиляди евро ”, изяснява Кумчев.

Според фермера такава ябълка до момента в никакъв случай не е била създавана. Чувството за дамата, която ще я получи, ще бъде неповторимо, тъй като нейното име ще се подреди до това на богинята Афродита.

Сладко-кисел ще бъде усетът на златната ябълка. Производителят твърди, че за растежа й не е употребявал торове и препарати.

Златната ябълка ще узрее през септември. Тогава актуалният Парис ще може да зарадва против 100 000 евро своята обичана Афродита. /Nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР