Най-скъпата постъпила оферта на стойност над 224 млн. лв. спечели

...
Най-скъпата постъпила оферта на стойност над 224 млн. лв. спечели
Коментари Харесай

АПИ избра най-скъпата оферта за строежа на пътя между Мездра и Ботевград

Най-скъпата постъпила оферта на стойност над 224 млн. лева завоюва търга за строителството на единия лот от бъдещия скоростен път сред Мездра и Ботевград. Победител е Обединение "МБ Лот 2 - 2019 ", в което влизат фирмите „ Европейски пътища “ /каквото е новото име на „ Пътища Пловдив “, което пък се свързва с бившето „ Агромах “, преименувано на „ Грома холд “/, „ Водно строителство – Благоевград “ и словашката „ Вахостав – Семеен кодекс “. Според решението на АПИ в интерес на обединяването победило качеството на техническата спецификация в офертата.
Така участникът, за който най-силно се спекулираше, че ще завоюва знаковия градеж - "Джи Пи Груп ", загуби наддаването, въпреки да предложи оферта с близо 50 милиона лв. по-ниска от тази на обединяването. Те предложиха с 4 милиона по-малко даже от индикативната стойност на плана, която възлиза на 178 милиона лв..
Трасето Мездра-Ботевград ще се строи на два лота, за които АПИ афишира обособени публчни процедури за избор на реализатор.Участъкът е част от по-големия план за 4-лентов път от Видин до Ботевград, за който Северозападът лобира от десетилетия. Надеждите са, че по този начин ще се понижи тежестта на трафика и районът "ще се отпуши " към по-развитите стопански прилежащи области.
Припомняме, че особено изискване за заплащането на новия съвременен път ще е парите да се преведат, чак след приемане на акт 16 за обекта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР