Най-силното слънчево изригване от октомври 2017-а насам е било регистрирано

...
Най-силното слънчево изригване от октомври 2017-а насам е било регистрирано
Коментари Харесай

Слънцето се пробужда

Най-силното слънчево изригване от октомври 2017-а насам е било записано от НАСА, съобщи английската преса. Това може да е симптом, че слънчевият цикъл навлиза в по-активната си фаза.

Космическият уред „ Обсерватория за слънчева динамичност “ е видял няколко слънчеви петна - тъмни зони, които са симптом за комплицирани процеси в магнитното поле. Преди броени дни едно от тях е произвело относително малко изригване, което е изпратило нездравословно лъчене в атмосферата.

Изригването е от клас М, междинен по мощ – по-силно от клас С, само че по-слабо от клас Х, който предизвиква радио разстройства. Изригването със междинна мощ е последвано от друго по-слабо – от клас С, три часа по-късно. През идващите 48 часа е имало и изригвания от клас В.

Класовете са пет - А, В, С, М, Х, като всеки идващ е 10 пъти по-силен от предходния. В последния има 10 подразделения, като всяко още веднъж е 10 пъти по-силно от предходното. През предходния безоблачен най-много през 2003-а датчиците се изключиха при Х28.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР