Най-силното изригване на Слънцето от четири години, което беше през

...
Най-силното изригване на Слънцето от четири години, което беше през
Коментари Харесай

Силното слънчево изригване няма да повлияе на Земята

Най-силното изригване на Слънцето от четири години, което беше през уикенда, няма да заплаши Земята, съобщи ТАСС, като цитира основният теоретичен помощник лабораторията за рентгенова астрономия на Слънцето на Физическия институт на Руската академия на науките Сергей Богачев.

Активността на Слънцето ще намалее внезапно през идващите няколко дни, тъй като зоната, в която са зародили изригвания, ще премине от противоположната му страна.
Слънчевото изригване е развой на обособяване на огромно количество сила, което води до увеличение на яркостта и предаваната топлота. Мощните слънчеви изригвания са свързани с изхвърлянето на плазма и други частици. Те могат да доведат до нарушение на работата на спътниците в орбита, а също да попречат на радиокомуникационните системи на Земята.

Обичайно равнището на интензивност на Слънцето се покачва или понижава на шпации от към 11 години. Според учените този модел е почнал да се трансформира.

Слънцето стартира последователно да се " разсънва " през май предходната година, след интервала на ниска интензивност, стартирал през септември 2017 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР