Най-силният човек след бившия премиер на Македония Никола Груевски по

...
Най-силният човек след бившия премиер на Македония Никола Груевски по
Коментари Харесай

Арестуваха най-важната фигура в режима на Груевски, за да не избяга

Най-силният човек след някогашния министър председател на Македония Никола Груевски по време на ръководството му - някогашният началник на македонските служби Сашо Миялков, е бил задържан късно нощес. Причината - боязън на македонското правораздаване да не би Миялков да избяга.
В момента против него се водят няколко много тежки правосъдни каузи, Наказателният съд в Скопие е удостоверил ареста му и 30-дневния период на задържането му, написа Агенция " Фокус " по информация на BalkanInsight. Миялков е бил арестуван в неговия хотел " Мариот " в центъра на македонската столица Скопие и е отведен в пандиза в квартал Шуто Оризари в Скопие.
От съда са споделили, че заповедта е издадена по гледище на Специализираната прокуратура по отношение на следствието, което се води по тежко закононарушение и заплахата той да избяга от страната.
Мярката е подхваната по отношение на делото " Крепост-Таргет ". То се счита за едно от най-важните в Македония и в него Миялков дружно с други полицейски чиновници е упрекнат за нелегално подслушване на стотици жители и в опит да се унищожат доказателствата. Двама от чиновниците на Миялков от Управлението за сигурност и контраразузнаване - Горан Груйевски и Никола Бошковски, също обвинени по делото " Крепост-Таргет ", което докара до най-голямата политическа рецесия в самостоятелна Македония, към този момент избягаха в потърсиха политическо леговище в Гърция. Гръцкият висш съд отхвърли да ги върне в Македония.
Недопустимо е съдията по предходната процедура или наказателният съд да не извести заинтересуваното лице, при положение Сашо Миялков, че за него има заповед да бъде арестуван под стража, споделя за електронната македонска медия А1on.mk юристът на някогашния началник на Управлението за сигурност и контраразузнаване и разясни, че клиентът му може да изиска да се заплати гаранция.
" Във всеки случай заинтригуваното лице би трябвало да си каже мнението. Миялков не беше прочут, че има издадена заповед за задържането му. Мисля, че съдът наруши пълномощията си ", сподели юристът. Адвокатът съобщи, че ще подаде искова молба за анулация на ареста на някогашния началник на Управлението за сигурност и контраразузнаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР