Най-силният български тенисист Григор Димитров запази петото място в световната

...
Най-силният български тенисист Григор Димитров запази петото място в световната
Коментари Харесай

Григор Димитров запази петото място в света

Най-силният български тенисист Григор Димитров резервира петото място в международната класация, която беше оповестена през днешния ден.

Той има актив 4635 точки и се подрежда след Рафаел Надал, Роджър Федерер, Марин Чилич и Александер Зверев. В класацията „ Пътят към Лондон “, в която се вземат поради единствено резултатите от 1 януари 2018 година, Димитров е №11.

Григор открива през днешния ден сезона на клей. Той ще играе на „ Мастърс 1000 “ шампионата в Монте Карло на двойки дружно с Давид Гофен от Белгия. Те ще се изправят в ранния следобяд против французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен.

" Това е първият " Мастърс 1000 " шампионат на клей. Радвам се, че още веднъж съм вкъщи. Хубаво е да си у дома. Приключих рано в Маями, тъй че получих опция да се върна, да имам задоволително време да се сготвям вкъщи, на тези кортове, на които скоро ще играя ", съобщи Димитров в изявление за АТП.
На единично 26-годишният хасковлия, който е №4 в схемата, чака във втори кръг Паоло Лоренци от Италия или французина Пиер-Юг Ербер.

Сред първите хиляда в ранглистата от българите са още Димитър Кузманов (№304), Александър Лазов (№467) и Александър Лазаров (№731).

При дамите първата ни ракета Виктория Томова пропадна с 22 места до 164-ата позиция. Елица Костова прогресира с осем позиции до №188. Станалата неотдавна майка Цветана Пиронкова е 211-а в подреждането.

В ранглистата води румънката Симона Халеп, пред Каролине Вожняцки (Дания) и Гарбине Мугуруса (Испания). /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР