Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В Троянския проход -

...
Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В Троянския проход -
Коментари Харесай

Критична Ситуация В България Заради Обилния Снеговалеж! Ето Къде Е Най-Зле В Момента!

Най-силни са снеговалежите в Софийска област. В Троянския проход - път II-35 Троян - Кърнаре, е лимитирано прекосяването на тежкотоварни камиони над 12 тона заради снегонавявания. Без ограничавания е придвижването през проходите " Айтоски ", " Котленски ", " Обзорски ", " Печинско ", " Превала ", " Предел ", " Републиката ", " Ришки " и " Рожен ".

Ограничено е придвижването на товарни коли над 10 тона през проходите " Вратник " и " Твърдишки ". Забранено за камиони над 3,5 тона е прекосяването през проходите " Дюлински " и " Пампорово ".

Ограничено е придвижването на товарни коли над 12 тона през проходите " Петрохан " и " Шипка ". 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Агенция " Пътна инфраструктура " предлага на водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, защото се чака усилване на снеговалежа, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ".

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР