Най-сигурната национална кръвна банка в света беше открита в Израел,

...
Най-сигурната национална кръвна банка в света беше открита в Израел,
Коментари Харесай

Израел откри първата в света кръвна банка, защитена от ракетни удари

Най-сигурната национална кръвна банка в света беше открита в Израел, оповестява " Таймс ъф Израел ".

Най-важните елементи от нея са предпазени в подземна конструкция - от тероризъм, химически и биологични офанзиви и трусове.

Сградата е в град Рамла, ситуиран сред Тел Авив и Ерусалим. Тя е била открита публично в понеделник вечерта, само че ще стартира да действа по-късно през годината.

Завършването на Националния център за кръвни услуги е коствало 135 милиона $ и е лишило четири години и към 11 000 тона стомана.

Основната му задача е " да отбрани стратегическите кръвни запаси на Израел от ракетни, химически и биологически офанзиви, както и от трусове ".

В новата институция могат да се съхраняват към половин милион кръвни единици.

Посетихме доста кръвни банки по света и открихме, че просто няма друга страна с сходно оборудване, с толкоз високо равнище на отбрана за националното кръвоснабдяване , посочи ръководителят на плана Моше Нойович.

Сградата е на шест етажа, като три са подземен. Конструкцията е с дебели бетонни стени и е снабдена с защитни механизми против възможни биологически или химически набези.

Досега израелските служби за незабавна здравна помощ бяха принудени по време на ракетни офанзиви да местят в убежища запасите си от кръв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР