Най-щастливият" десерт - шоколадът, ще властва от 26 до 31

...
Най-щастливият" десерт - шоколадът, ще властва от 26 до 31
Коментари Харесай

Уникален розов и син шоколад във Варна, оцветен с ядливи водорасли

Най- " щастливият " десерт - шоколадът, ще господства от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД. Необичайното ревю ще събере за първи път в морската столица шоколадови статуи с човешки растеж, презентация на неповторим розов и наследник шоколад, обагрен с ядливи водорасли, късмет за посетителите да сътворят собствен шедьовър със специфични маркери с какаово " мастило " от бял, млечен или естествен шоколад и още доста изненади от сладкия деликатес с най-високо наличие на " хормона на щастието ".

8 фигури - копия на типичен творби на изкуството, някои от които с човешки растеж, покрити с глазура от първокачествен белгийски шоколад, ще изкушават погледа и обонянието на гостите на ревюто. Теглото им също е впечатляващо - репликата на Венера Милоска тежи 67 кг, Момичето с кошниците - съвсем 90 кг, а Жената с делвите - цели 110 кг, разясни шеф-сладкарят Ради Стамболов - скулптор на шоколадовите творби на изкуството и един от основателите на ексцентричната експозиция.
В рамките на изложбата - на 28 и 29 октомври, за феновете ще бъде проведено и особено кулинарно шоу. От 11:00 до 13:00 часа през двата дни занаятчия шоколатиер Анелия Георгиева ще показа на гостите историята на шоколада, която датира от три хилядолетия, ще им даде скъпи препоръки по какъв начин се готви с какаовото лакомство и защо да внимават когато четат етикетите на вкусния десерт. През последния уикенд на октомври посетителите ще могат да дегустират разнообразни типове шоколад и да видят с очите си шоколад с ексцентрична багра в синьо и розово. 

А най-запалените почитатели ще могат да си отнесат у дома атрактивни и вкусни мини какаови изкушения. Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи фотография за спомен с шоколадовите статуи!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР