Най-широк спектър от здравословни и хранителни стойности имат фурмите, които

...
Най-широк спектър от здравословни и хранителни стойности имат фурмите, които
Коментари Харесай

Вече се знае кой е най-полезният плод. Това е ...

Най-широк набор от здравословни и хранителни стойности имат фурмите, които са отлични против анемия, намаляват холестерола, укрепват сърцето, лекуват черния дроб. Те са отличен източник на естествени фибри, които са незаменими за тялото поради положителната работа на червата, която обезпечават. Натуралната захар, открита във фурмите, е съвършена опция на елементарната захар. Те са лесни за мелене и понижават възприятието на апетит.

По състав фурмите са същинска естествена мултивитаминозна таблетка, която може да се употребява от възрастни и деца, написа Арткухня. Ето аргументите, поради които се считат за най-полезния плод на света:

Отличен източник на желязо
Това е изключително значимо за хората с анемия. Те би трябвало да ядат колкото се може повече фурми. Желязото, като част от хемоглобина, дефинира количеството О2 в кръвта. Най-голяма потребност от желязо имат децата и бременните.

Спират диарията
Фурмите съдържат калий, който стопира диарията. Той оказва помощ и на чревната флора бързо да се възвърне, което улеснява основаването на другарски бактерии.

Регулират телесното тегло
Поради високия % хранителни субстанции, които съдържа, фурмата провокира чувство за задоволеност и оказва помощ при загубата на непотребни килограми.

Понижават холестерола
Фурмите имат способността да понижават количеството на нежелания, т.е. неприятния холестерол в организма.

Укрепват сърцето
Хората, които имат едва сърце, би трябвало да употребяват повече този необикновен плод. Потопете фурмите във вода през нощта. Сутринта отстранете костилките и смелете плодовете в блендер дружно с водата, в която са били през нощта. Консумирайте това лекарство няколко пъти дневно, с цел да укрепите сърцето си.

Заздравяват зъбния гланц
Фурмите съдържат флуор, който е значим минерал в битката с кариеса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР