Най-сетне дойде денят гражданите да зашият по един звучен шамар

...
Най-сетне дойде денят гражданите да зашият по един звучен шамар
Коментари Харесай

Кметове на Цветанов изпокапаха като гнили круши

Най-сетне пристигна денят жителите да зашият по един гласовит пестник на самозабравили се кметове от Югозапада.
Атанас Камбитов от персоналния бизнес обръч на Цветанов, с който дружно заформиха чудовищни далавери около редица публични планове, най-много санирането, загуби против самостоятелния претендент Румен Томов. Румен Томов е подсилен от Българска социалистическа партия, само че даже членове на ГЕРБ гласоподаваха на балотажа за него, с цел да санкционират своя самозабравил се съпартиец.

Дни преди изборите изтече и видео от ваучър с присъединяване на Насо, където в наличието на Цветанов и евродепутата Андрей Новаков играе кючек с бомбе, пура и залепена банкнота на челото под звуците на члаг парчето „ За апаш не ставаш, сине “…Приличаше повече на цигански барон, напуснал маалата, само че маалата отказала да излезе от него. Видеото беше излъчено от „ Господари на уеба “.

Друг герберски кмет и също персонален избор на Цветанов загуби изборите в Банско още на първи тур и капна като гнила круша на земята. Отвращението и недоверието към Георги Икономов бе толкоз огромно, че дори партийната дисциплинираност не го избави.

Скандалният кмет на Сандански Кирил Котев, който построи инфраструктура са минерална вода към хотела на брат си, също отпадна на балотаж против Атанас Стоянов от Вътрешна македонска революционна организация. Знаеше се, че Котев е бита карта още преди изборите около абсурда с къщата за посетители на Александър Манолев. Тогава Манолев заплати с късна дата туристическата си такса, пробвайки се да прикрие, че къщата не се употребява по предопределение. Но от общината отхвърлиха да дават на проверяващите записите от видеонаблюдението, с цел да се види кой тъкмо я е платил: Манолев или подстването лице, на което се водеше къщата.



Както се очакваше, Борисов не прояви огромна тъга от загубата на упоменатите кметове. По време на акцията той нито един път не отиде в тези градове, с цел да показва пред хората, че тези претенденти се употребяват още с доверието му.



Като цяло герберската картина след локалните избори наподобява по този начин: Кметове, които не преядоха с власт и не използваха позицията си да основат ( със съдействието на Цветанов) лични мафиотски кръгове, завоюваха изборите. Други се явиха на изправителен изпит и бяха скъсани. Да не забравяме и престижа на регионалните координатори пред членската маса, какъвто Даниела Савеклиева в Благоевград няма. Тя ще бъде запомнена само като извънредно близка до Цветанов партийна фигура и заради този факт стартирана от него.



Въпреки че ГЕРБ още веднъж е първа политическа мощ, към този момент е изработен пробив. И в случай че Борисов продължава да имитира рязане опашката на гущера с фиктивни комисии по нравственос, бъдещите парламентарни избори ще му се видят пъкъл. Основната му неточност е, че доста късно в профил Цветанов. Ако го беше направил две години по-рано, имаше време за вътрешнопартиен катарзис и елиминиране на гнилите круши. Не го направи и сгреши. Втората му неточност бе, че разреши на изброените от мен провалени кметове да се кандидатират още веднъж.

Ако Борисов не си направи изводите и не стартира да реже до кокал, а той отново го даде обещание, не го чакат светли дни. На идващите избори ще би трябвало да се състезава и със Слави Трифонов, който ще обхване доста от разочарованите и от ГЕРБ. В това число и моя благосклонност.

Емилия Васева , коментар в интернет

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР