Най-сериозна е била обстановката около София след падналите валежи. Няма

...
Най-сериозна е била обстановката около София след падналите валежи. Няма
Коментари Харесай

Валежите продължават, най-сериозна е била обстановката край София

Най-сериозна е била ситуацията към София след падналите превалявания. Няма починали и потърпевши, изведени са две фамилии и една жена на безвредни места. В квартал Мало Бучино е възобновена скъсаната през вчерашния ден следобяд дига. Това съобщи Николай Николов, шеф на Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". По данни на Българска академия на науките са паднали над 40 литра на квадратен метър дъжд, заяви БНР.

Частично бедствено състояние е оповестено в кюстендилското село Гърляно, заяви кметът на общината Петър Паунов.

Кризисният щаб е работил по 143 сигнала от страната. В София през нощта са отработени над 40 сигнала за запушени шахти, наводнени изби и дворове, заяви Би Ти Ви, базирайки се на информация от пресцентъра на Столичната община.

Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета. Сигналите са най-вече от западни и югозападни елементи на града, като " Витоша ", " Връбница ", " Подуяне ", " Люлин ", " Красно село ", " Овча купел ".

През нощта са поставени спомагателни количества пясък, специалтни водонапълняеми насипи, за попречване на разлива на реките, заяви още Николов. Действията на службите продължиха до 4.30 сутринта. В София е възобновена скъсана дига в квартал Мало Бучино, скъсала се през вчерашния ден следобяд. На два път през нощта тя е пробивала. Сериозен проблем за екипите е основал трафикът в столицата

Нивата на всички реки на територията на Столична община са нараснали заради интензивните превалявания и размразяване на снега от високите планински елементи. Осигурено е 24-часово наблюдаване на реки, сериозни речни сектори и общинските язовири.

Продължава следеното изпускане на водите на язовир " Суходол " -2. Изградени са насипи към Южната дъга на Околовръстен път, както и насипи по река Стубела, околност " Смърдана ", за попречване на разлив.

Оранжев код за дъжд за четири области

Предупредителен оранжев код за значителни превалявания работи за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. В 11 региона от Западна и Централна България е разгласен жълт код за дъжд. Предупреждение за мощен вятър е в действие за Източната и Югоизточната част от страната. Кризисният щаб, който нощес се събра в Министерство на вътрешните работи уточни, че проблеми може да има в Златоград,Крумовград и Елхово. Денонощно се следят язовирите в региона на Враца, Пловдив и Благоевград.

По пътя Перник- Радомир има разлив и водачите би трябвало да се движат с нараснало внимание. В Кресненското дефиле по пътя София - Кулата, както и в Искърското дефиле -Нови Искър - Своге, има заплаха от падащи камъни, предизвестиха от пътната организация, оповестява БНР.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР