Най-същественото след парламентарните избори във Великобритания е, че изчезна несигурността.

...
Най-същественото след парламентарните избори във Великобритания е, че изчезна несигурността.
Коментари Харесай

Паундът вече няма да е заложник на политическата несигурност във Великобритания

Най-същественото след парламентарните избори във Англия е, че изчезна несигурността. През последните години английската валута беше пленник на политическата неразбория в страната, само че това към този момент е минало. Това сподели Павел Николов, началник „ Международни финансови пазари “ в „ Евро-Финанс ", в предаването " Бизнес старт " с водещ Христо Николов.

" Британският министър председател Борис Джонсън към този момент разполага с нужното болшинство в Народното събрание, тъй че да узакони подписаната с Европейския съюз (ЕС) договорка ".

По думите му в кратковременен проект може да се чака повишаване на цената на паунда. " В дълготраен проект придвижванията в цената на английската валута ще зависят от ограниченията, които Джонсън ще предприеме ", изясни гостът.

Той разяснява най-отчетливите трендове на валутните пазари.

" Сред тях е повишаването на английската лира. Също по този начин доларът продължава да се държи сносно на валутните пазари ".

Той изясни, че съветската рубла се стабилизира през 2019 година

„ Имаше наклонност на обезценяване на рублата през последните няколко години, само че валутата съумя да се стабилизира позитивно по отношение на еврото и $ “.

По думите му валутите на разрастващите се пазари са се обезценили мощно поради напрежението сред Съединени американски щати и Китай.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР