Най-рязко повишение има при заплатите на лекари и медицински персонал.

...
Най-рязко повишение има при заплатите на лекари и медицински персонал.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Най-рязко повишение има при заплатите на лекари и медицински персонал

Най-рязко покачване има при заплатите на лекари и медицински личен състав. 36 администрации са получи нарастване още от тази година - всички те са чиновници на първа линия и са измежду хората, не стоят на бюра и гишета. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Референдум " по Българска национална телевизия.

По думите му, има сериозен проблем освен с медиците на първа линия, само че и в службите РЗИ, обществените служащи, сходна е обстановката с учителите.

"Целта на страната е тази помощ, тази мярка да стигне до оптимален брой хора и да бъде добре таргетирана ", посочи Томислав Дончев по отношение на повишението на заплатите.



"Няма да има мораториум за заемите - позицията на ЕЦБ е, че с сходни ограничения би трябвало да бъдем деликатни ", заяви Дончев.

Вицепремиерът изясни, че се създава нова мярка взаимно с Национална агенция за приходите по отношение на разплащанията с компаниите, с цел да може да се употребява цялата база в Приходната организация. "Трябва да си създадем ясна преценка за целите, за това би трябвало да бъдем гъвкави. Няма явен консенсус по кое време ще свърши пандемията - намираме се в непозната, несигурна среда ", акцентира още вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР