Най-рисковите за корупционни практики са катаджиите и служителите на охранителна

...
Най-рисковите за корупционни практики са катаджиите и служителите на охранителна
Коментари Харесай

Маринов посочи кои са най-рисковите служители за корупция в МВР

Най-рисковите за корупционни практики са катаджиите и чиновниците на охранителна и на гранична полиция, призна Министерство на вътрешните работи шефът Младен Маринов по време на парламентарен надзор.
За да се понижи настояването и даването на подкупи, Министерство на вътрешните работи е въвело редица ограничения за механически надзор.
" В региона на контрола на пътното придвижване се взимат ограничения да се понижи присъединяване на човешкия фактор, с цел да се понижат рисковете от корупционни практики ", изясни Маринов.
Сред тях са слагането на ПОС терминали, с цел да се спре опцията за настояването на рушвети. За граничарите е засилен мониторингът за надзор над колите им, като се поддържа непрестанно видеонаблюдение и звуков запис на разпорежданията им.
Политиката на министерството е към технологизиране на всички процеси, които да изключат до момента клиент - надзорен орган, заключи министърът.
Според него служителите на реда би трябвало да ползват закона, а не да го поясняват. Голяма част от сигналите за корумпирани служители на реда идват непосредствено от техните началници, сподели Маринов и добави, че точно началниците на междинни и високи равнища са виновни за подчинените и те би трябвало да ги управляват.
А другояче 779 чиновници в Министерство на вътрешните работи директно осъществяващи действия против корупцията са минали образование в Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР