Най-рисковите корпоративни облигации на САЩ бяха подложени на нов натиск

...
Най-рисковите корпоративни облигации на САЩ бяха подложени на нов натиск
Коментари Харесай

Инвеститорите избягват най-рисковите корпоративни облигации на САЩ поради опасения от неизпълнение

Най-рисковите корпоративни облигации на Съединени американски щати бяха подложени на нов напън тази година, което ги отличава от повишаването на по-широките дългови пазари, защото вложителите не престават да се опасяват от достъпа до финансиране и прекъсване на пускане задълбочаване на страданието за кредитополучателите с невисок рейтинг.

Щатските облигации с троен рейтинг C — най-долното ходило на стълбата на кредитното качество — носят приблизително 13,6 % рентабилност, съгласно данни от Ice BofA, което е нарастване от малко над 13 % в края на 2023 година Повишаващата се рентабилност отразява падащите цени.

От своя страна, спредът — което значи наградата, която тези кредитополучатели с невисок рейтинг би трябвало да платят, с цел да емитират дълг над Министерството на финансите на Съединени американски щати — набъбна до 9,28 процентни пункта от 8,51 % в края на декември.

Тези ходове бележат отклоняване от ралито на кредитните пазари с по-високо качество през последните седмици, което подхрани вълна от издаване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР