Най-резултатният нападател на Порто Винсан Абубакар може да пропусне мача

...
Най-резултатният нападател на Порто Винсан Абубакар може да пропусне мача
Коментари Харесай

Водещият голаджия на Порто виси за първия мач с Ливърпул

Най-резултатният нападател на Порто Винсан Абубакар може да пропусне мача с Ливърпул от 1/8-финалите от Шампионската лига.

Камерунският таран не тренира през днешния ден с главната група поради продължаваща към този момент седмици мускулна контузия и присъединяване му на "Ещадио до Драгао " в сряда е много подозрително. Той не игра в последните два мача в шампионата и пропусна дербито със Спортинг Лисабон за Купата на страната, както и срещата с Шавеш за шампионата.

26-годишният футболист е отбелязал 20 гола в 28 мача през този сезон и публицистите и почитателите означават, че до получената контузия, формата му била само възходяща. В Шампионската лига пък е отбелязал пет от 15-те попадения за отбора досега. А Абубакар и другият нападател Муса Марега дружно са нанизали повече от половината от 53-те гола за отбора.

Ясин Брахими е третият футболист, който през тази година носи успехите на Порто. За наслада на управлението, при него и Марега проблеми няма. Другите играчи с контузии при португалците са Маркано, Данило и Андре Андре.

Порто е без проваляне в 23 следващи срещи във всички шампионати, като последната им загуба е от Бешикташ с 1:3 вкъщи в Шампионската лига.

В исторически проект традицията не е в тяхна изгода. Порто в никакъв случай не е побеждавал Ливърпул в предходните им четири опита, а в този момент за втори следващ сезон ще се срещнат на този стадий от шампионата. Петкратният европейски клубен първенец Ливърпул пък ще се опита да стигне до четвъртфинал за първи път от 2008/2009 година./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР