Най-резултатният футболист в историята на испанския национален отбор Давид Вия

...
Най-резултатният футболист в историята на испанския национален отбор Давид Вия
Коментари Харесай

Най-резултатният футболист на Испания Давид Вия ще прекрати кариерата си

Най-резултатният футболист в историята на испанския народен тим Давид Вия разгласи, че ще приключи спортната си кариера. Това ще стане след края на сезона в японското състезание, където се състезава за " Висел Кобе ".

" Исках да се откажа от футбола, преди той да ме откаже ", съобщи Вия.

" От години мисля за това. Когато минеш избрана възраст, знаеш, че може да стане когато и да е ", уточни нападателят, като добави, че е разискал решението с хората, които обича.

" Много съм благополучен с кариерата си. Много се гордея. Обичах този спорт от началото на живота си. Опитвах да давам най-хубавото от себе си, с цел да може този спорт да доближи на всички места ", добави някогашният национал на Испания.

С 59 гола той е рекордьор за " хала роха ". Вия беше значима част от " златното потомство " на испанския футбол, което завоюва историческата международна купа през 2010 година в Южна Африка. Две години по-рано той стана и европейски първенец, само че поради травма пропусна Евро 2012, където Испания още веднъж стъпи на върха.



Голяма част от кариерата на Вия на клубно равнище мина във " Валенсия ", с чийто тим завоюва Купата на краля през 2008 година След това беше в " Барселона ", като влезе в историята на клуба с незабравимата 2011 година, когато тимът взе пет купи, в това число и Шампионската лига.

Вия продължи кариерата си в Съединени американски щати, където изигра 124 мача за " Ню Йорк сити ", с цел да се стигне и до японското му предизвикателство от тази година. Целта му е да завоюва Купата на императора, където " Висел Кобе " към този момент е на полуфинал.

Занапред вниманието му ще бъде ориентирано и към нюйоркския " Куинсбъро ", в който е акционер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР