Най-реалистично е през 2019 година България и Румъния да бъдат

...
Най-реалистично е през 2019 година България и Румъния да бъдат
Коментари Харесай

Сергей Станишев: През 2019 година можем да бъдем в Шенген

Най-реалистично е през 2019 година България и Румъния да бъдат в Шенген с всички граници. Но за това е необходим напън, нужна е дипломатическа атака. Позицията на Екологичен потенциал от тази седмица за Шенген дава още един инструмент на държавното управление за напън в Съвета за приемането ни. Това съобщи водачът на ПЕС Сергей Станишев в студиото на телевизия " България он ер ".

Освен това има въпроси в Европейския съвет, по които Холандия, която е главен съперник на приемането ни в Шенген, има ползи и по тях би трябвало да се договаря, като в този развой отстоим нашия интерес за Шенген, съобщи Станишев и даде образец със седалището на Европейската организация по медикаментите, което след бе решен Брекзит отиде в Холандия.

" Срамно е, че Европейският съвет не участва на дебата в Екологичен потенциал тази седмица за Шенген, тъй като този спор и тази позиция се отнасят към Европейския съвет. Нямаше ги, тъй като няма какво да кажат. През юли министрите на вътрешните работи и на правораздаването на Австрия, споделиха пред комисията LIBE, че по време на австрийското председателство въпросът за България и Румъния в Шенген ще бъде подложен и ще бъде прегледан. Това не се случи, " съобщи водачът на ПЕС.

" Неочаквано, само че не решаващо, както проличава от резултата " - по този начин Сергей Станишев разяснява отсъствието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от конгреса в Лисабон, където той беше избран отново за водач на ПЕС трети мандат. Той разяснява избора си и забавеното приветствие от управлението на Българска социалистическа партия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР