Най-рано през май се очаква да бъдат насрочени избори за

...
Най-рано през май се очаква да бъдат насрочени избори за
Коментари Харесай

Вижте кога ще изберат наследник на Ценко Чоков в Галиче

Най-рано през май се чака да бъдат планувани избори за нов кмет на размирното село Галиче, научи BulNews.bg. Досегашният властник Ценко Чоков беше публично свален от поста с решение на Върховен административен съд, откакто, бе задържан преди съвсем 2 години за управление на незаконна група за рекет, лихварство и разпра с длъжници.
Фактически Галиче действа без кмет, откогато Чоков бе задържан. През тези 2 години за административните каузи в селото се грижел чиновник на община Бяла Слатина. Той обаче не можеше да извършва в цялост функционалностите на Чоков, тъй като няма пълномощията да заверява нотариални актове.
„ Срещахме краткотрайно усложнения, защото хората трябваше да пътуват до прилежащи села, или да идват до общинската администрация за издаване на удостоверения за наследници и други нотариални документи “, призна кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков.
След окончателното рухване на Чоков от власт се чака в бърз порядък да се събере общинската изборна комисия, която да вземе решение за иницииране на частични локални избори. То би трябвало да се гласоподава на постоянно съвещание на общинския съвет в Бяла Слатина, след което да се изпрати на президента. Той на собствен ред ще назначи дати за вота в Галиче.
Междувременно още не е ясно дали ще се назначи краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на селото до избирането на правоприемник на Ценко Чоков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР