Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока

...
Най-ранният срок за пускане на движението в платното в посока
Коментари Харесай

Обгорелият участък от „Струма“ остава затворен поне 2-3 седмици

" Най-ранният период за стартиране на придвижването в платното в посока София от Автомагистрала " Струма " ще е след не по-малко от 2-3 седмици ". Това съобщи пред БНР инж. Иван Досев от УС на Агенция " Пътна инфраструктура ". Той посочи, че като цяло автомагистрала " Струма " е отворена, само в сектора от 10 километра - сред пътен възел " Дупница-юг " и пътен възел " Бобошево " - придвижването е лимитирано.

В предаването " Преди всички " Досев изясни, че вредите от пожара вече се откриват. По думите му Община Дупница единствено веднъж е алармирала в АПИ за струпани боклуци в региона на Автомагистрала " Струма ", само че не е било открито съществуване на купища отпадък в обсега на автомагистралата: " Има такива купища отпадъци, по скоро суровина за преправка, само че тогава, когато сме създали инспекция, те не са били в нашия обсег, т.е. те не са били под оборудването ".

Той посочи, че постоянно се вършат инспекции по сигнали: " Ако инспекцията откри нужда от разчистване, ние го почистваме. Имаме контракти с пътноподдържащи компании, вътре е включено и разчистване на републиканските пътища. Това не е хубаво да се случва, тъй като са разноски за Държавния бюджет, а в това време някои си употребяват елементи от държавната територия по погрешен метод ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР