Най-радикалните мерки спрямо спортистите от Русия и Беларус е напът

...
Най-радикалните мерки спрямо спортистите от Русия и Беларус е напът
Коментари Харесай

Световната централа по биатлон обмисля изключване на Русия и Беларус |

Най-радикалните ограничения по отношение на спортистите от Русия и Беларус е напът да одобри Международният съюз по биатлон (IBU). Той е стартирал процедура за премахване на Руския съюз и Беларуската федерация по биатлон от организацията. Предложението за това е направено от Отдела по биатлонна почтеност. Причината е войната, която Руската федерация води против Украйна от 24 февруари насам.

Двете централи са осведомени за решението на Международната федерация и имат седем дни да реагират. След този интервал Изпълнителният комитет ще прегледа мненията на организациите и ще вземе дефинитивно решение.

На 28 февруари Международният олимпийски комитет предложи на спортните федерации да лишат съветските и беларуски спортисти от присъединяване в интернационалните надпревари поради обстановката към Русия и Украйна.

На 2 март Международният съюз по биатлон краткотрайно в профил спортистите на двете страни от всички интернационалните шампионати.

“Изключването на Русия и Беларус би трябвало да последва към този момент подхванатите ограничения за недопускане на спортистите им до надпревари. И двете федерации не извършиха своите филантропични отговорности в духа на устава на Международния съюз по биатлон. Изключването може да продължи до идващия конгрес през септември и ще зависи от развиването на обстановката и държанието на двете федерации.

Отделно от това работим с Австрия, Чехия, Франция, Германия, Итаия, Норвегия, Швеция и Швейцария за цялостна поддръжка на украинските ни сътрудници и тимове от всички възрастови категории, когато получат опция да изоставен своята страна ”, написа в изказване на IBU.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР