Най-продаваният за всички времена цигулар на планетата Найджъл Кенеди идва

...
Най-продаваният за всички времена цигулар на планетата Найджъл Кенеди идва
Коментари Харесай

Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин”

Най-продаваният за всички времена цигулар на планетата Найджъл Кенеди идва във Варна със знаковата стратегия “Бах среща Гершуин” с комбинация от колосите на две толкоз отдалечени столетия, както и с още произведения, част от виртуозните му осъществявания.

С неговия концерт на 10 март в зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта публично се открива Европейският музикален фестивал, който чества в този момент своята 15-годишнина. Акустичният метод на международната звезда към програмата слага на огромно тестване уредниците на концерта. „ Осигуряваме особено озвучаване, каквото до момента не е правено за подобен концерт в зала “Конгресна”, показва мениджърът на Елит проджект Мария Кондова.

Междувременно Кенеди приключва своя неповторим по рода си 5-дневен маратон в именития джаз клуб Ronnie Scott’s в Лондон, за който аудитория и рецензия не сдържат суперлативите си.

Вестник „ Гардиан “ писа преди броени дни за събитието и за мястото на клуба в персоналната история на цигуларя. За пръв път Кенеди се качва на клубния подиум едвам 14-годишен с един от великите в джаза – колегата на Джанго Райнхарт – виртуозът със суингиращата цигулка Стефан Грапели. По персоналното самопризнание на актьора Грапели го посвещава в освободеността и в ритмичната смелост, които стават запазената марка на Кенеди в музикалния свят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР