Най-проблемно е откога това е така и защо абсолютно никой

...
Най-проблемно е откога това е така и защо абсолютно никой
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова пред Фрог: Десантът в Дебеландия беше случката вчера

Най-проблемно е от кой момент това е по този начин и за какво безусловно никой в страната не си мърда пръста. Какво значи някой да ме спре да сляза на брега на морето в личната ми страна и да ме посрещат едни цивилни хора по къси гащи и диагоналки? Ако не беше трагично, щеше да е комично. Институциите и медиите мълчат. Управляващите също. Обяснявам си го по един метод - със взаимозависимост, по-страшна от парите.
Това съобщи в изявление пред FrogNews психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова във връзка вчерашните събития, които провокираха следващият скандал у нас.

Припомняме, че някогашният правосъден министър Христо Иванов реши да посети парк " Росенец " с лодка. В региона се намира летният сарай на Ахмед Доган. Иванов и сътрудника му от " Демократична България " Ивайло Мирчев бяха посрещнати от гардове, които ги изгониха. Стигна се и да известно практикуване на мощ. Проблемът обаче бе, че охранителите не се легитимираха. Справка на FrogNews демонстрира, че лицата са дългогодишна част от антуража на Доган, само че от НСО отхвърлиха да потвърдят дали това са техни чиновници.

Междувременно огромна част от медиите и властта мълчат за случилото се.

Ето и цялото изявление с доктор Гълъбова:

Госпожо Гълъбова, по какъв начин си обяснявате вчерашните събития? Така ли би трябвало да си вземем назад страната?

Категорично не. Това състояние е неприемливо от всяка една позиция - морална, етична, човешка, конституционна. Но за мен изниква въпросът - от кой момент е по този начин и за какво не се прави нещо по съответния ред?

Един човек е обсебил, обладал една изключителна държавна благосъстоятелност, каквато е крайбрежието. Един човек бива охраняван от държавни чиновници - тоест от нашия джоб. Каква е тази негова изключителна ченност, което постанова това? Чух, че имало някакво изключително публично-частно партньорство. Колите били от Движение за права и свободи, пък заплатите на гардовете - от нашия джоб. Някакъв цялостен парадокс...

Най-проблемно е от кой момент това е по този начин и за какво безусловно никой в страната не си мърда пръста. Всички ли ги държат? Десанта в Дебеландия. Така мога да го дефинира. Коя е повода да се постанова едни хора да вършат десанти като в Нормандия и да стават такива грозни панаири. Какво значи някой да ме спре да сляза на брега на морето на личната ми страна?

Това са хора, облечени цивилно с къси гащи, препасани с диагоналки. Ако не беше толкоз трагично като сценка, щеше да е комично. Не мога да си го показва в друга страна - някой да ти спре достъпа и да не е облечен публично.

А за какво е това навсякъде безмълвие?

Питам - за какво казусът не бе уместно отразен? Трябваше да е вест №1, а не Нова телевизия да ме занимават с тоалетната за 2 лв. на плаж Смокиня... Какво е това безмълвие? С кое са съгласни? Че плажната линия е благосъстоятелност на някого...? Ами да се каже.

Наистина си мисля, че България е един разграден двор, където " за кокошка няма амнистия, а за милиони няма закони ". Тази сентенция не е измислена тук инцидентно. И всички ниституции се вършат, че не виждат.

Вбесяваме неналичието на социална и медийна реакция и то години наред. Не ме вбесява самото безсрамие. Закърняха ни рецепторите за правдивост.

Главният прокурор Иван Гешев и министър председателят Борисов също са много тихи. Спомняме си мненията и хумористичните намеци по адрес на Васил Божков да вземем за пример...

В това има единствено едно пояснение - взаимозависимост, която е по-страшна от парите. При спора с Божков играят пари. За да има блян да няма какъвто и да било спор с Доган, значи там има нещо по-силно.

Пари се изкарват. С тях всичко се купува. Връзката не е тази. Но на напред във времето излиза друго - за какво никой не попита? Никой не смее да зададе този въпрос обществено. Медиите не питат основния прокурор, който другояче е много сладкодумен и приказва какъв брой равно се третират всички. Но за това въпроси няма. И ги няма от десетилетия.

Заграбването се е случвало пред очите на една камара институции. Тук усвояват цяло крайбрежие и няма самосезиране. Да чакаме европа да ни каже, че си крадем Черноморието ли?

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР