Най-приятното пътуване е командировката. Известна максима, но останала в миналото.

...
Най-приятното пътуване е командировката. Известна максима, но останала в миналото.
Коментари Харесай

Бизнес пътуване под условие

Най-приятното пътешестване е командировката. Известна максима, само че останала в предишното. Е, не и за някои държавни чиновници към момента.

Днес бизнес пътуването е обвързано с съответни цели и резултати от него, а и подготовката му лишава не малко време и грижи. Къде да е хотела „ в града или към него “, напредването от и до летището, по какъв начин да се отиде до мястото на срещата, храненето и какво ли не още...

Но, за всеки е ясно, че както и да се пресмята, просто има градове, които са си скъпи. От консултантската компания ECA International вършат следващ опит в обичайна си ранглиста (за 2019 г.) да ни подскажат кои са най-скъпите градове за бизнес пътувания. Те вършат това, като проучват междинните цени за хотел с четири звезди, както и фактори, като превоз, таксита и храна.

Списъкът в действителност не изненадва никого. Шест са градовете от Европа. Четири са американските градове в подреждането тази година, като Ню Йорк е "най-негостоприемен ", което от ЕСА изясняват със скъпите хотели в града. През предходната година в описът имаше единствено два американски града - Ню Йорк, още веднъж преди всичко и Вашингтон - на осмо.

През тази година столицата Вашингтон се изкачва нагоре - до четвъртото място, а класацията е допълнена от още два града от Западното крайбрежие - Лос Анджелис и Сан Франциско, които заемат надлежно девето и седмо място. Доларът нарастна и дружно с това и американските градове се издигат в класацията, означават анализаторите на консултанската компания.

Рейкявик, столицата на Исландия, също добави името си в подреждането. Високите хотелски цени са повода за това. От Топ 10 (2018-а) отпадат Луанда, столицата на Ангола, и Лондон.

Топ 10 за 2019 година и прогнозните разноски за ден престой:

1. Ню Йорк, Съединени американски щати - 799 $,

2. Женева, Швейцария - 716 $,

3. Цюрих, Швейцария - 661 $,

4. Вашингтон, Съединени американски щати - 621 $,

5. Париж, Франция - 617 $,

6. Рейкявик, Исландия - 615 $,

7. Сан Франциско, Съединени американски щати - 581 $,

8. Базел, Швейцария - 579 $,

9. Лос Анджелис, Съединени американски щати - 578 $,

10. Берн, Швейцария - 576 $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР