Най-притеснителното, което не съм споделяла и казвам за пръв път,

...
Най-притеснителното, което не съм споделяла и казвам за пръв път,
Коментари Харесай

Нинова след оттеглената оставка: Най-притеснителното, което не съм разкривала и казвам за пръв път, е ...

Най-притеснителното, което не съм споделяла и споделям за пръв път, е, че след оставката ми започнаха членове и цели структури да изявяват предпочитание да напущат партиите и да връщат партийни книжки. Това съобщи в ефира на bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

"След оставката сгреших, че не реших вярно следствията. Мислех си: "Добре, отиваме на съревнование и по-добрият да завоюва ". Нищо сходно не се случи. Първо, че стартира търговията за Българска социалистическа партия, започнаха лобита, групи, предприемачи да се събират, да вършат проекти, да си излъчват комфортен претендент. Тръгнаха по структурите, започнаха да демотивират и натискат хората. Виждах с дни по какъв начин всичко, което правихме в продължение на 3 години, изтича и се разсипва. Не подозирах за този риск. Смятайте ме за наивна и мечтател, само че не го чаках в такива размери ", добави тя.

"Втората причина е реакцията на членовете и симпатизантите на партията. След оставката партията бе една седмица в ступор, опозицията излезе по всички медии да ме груми, което партията не утвърждава. Беше безмълвие. В момента, в който потеглиха ползите по структурите на Българска социалистическа партия, този ступор прерасна в яд, започнаха заявления, решения на партийните организации. Най-притеснителното, което не съм споделяла и споделям за пръв път, е, че започнаха членове и цели структури да изявяват предпочитание да напущат партиите и да връщат партийни книжки. Става въпрос за няколко структури от страната и членове на софийската организация. Предстоят ни локални избори, ще идем на тях разрушени. Това ме накара да мисля по какъв начин да отвръщам ", сподели още Нинова.

"Вчера опозицията получи отговор без доста старания да обикалям страната. Видяхте, че след моята тирада те просто станаха и си потеглиха. Нищо не се е трансформирало в визията ми за морал и достолепие. Сега ми се наложи първият да поеме отговорност и да минимизира вредите. Опозицията не пожела почтено съревнование. В националния съвет те блокираха директния избор. Ако беше почтено всичко, можеше по различен метод да се реши ", посочи водачът на Българска социалистическа партия.

"Новината от през вчерашния ден е друга и изводът е различен. На социалистите и членовете на Българска социалистическа партия им благодаря и желая да им кажа, че са извънредно почтени хора. Просто не се продадоха и то в тази пазарна среда, в която живеем. А на българите желая да им кажа - има една същинска партия и едни същински хора, които не се продават ", добави тя.

Запитана от Хекимян кои са предприемачите, за които приказва, Нинова отвърна: "Няма да ги кажа по една причина. Обещах на делегатите, които пристигнаха и ми споделиха случаите, да ги вардя. Изнасяйки информация, ще слага тези хора на риск. Делегат с заем в банка е викан и е плашен, че в случай че не стори това, което желаят от него, ще има проблеми в банката ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР