Най-престижното специализирано събитие в областта на майчиното и детско здраве

...
Най-престижното специализирано събитие в областта на майчиното и детско здраве
Коментари Харесай

Форум бременност и детско здраве“ за първи път и във Варна

 Най-престижното профилирано събитие в региона на майчиното и детско здраве " Форум бременност и детско здраве “, който тази година означи десетото си юбилейно издание, уголемява обсега си още повече и ще се организира за пръв път в морската ни столица Варна, а по-късно и в Пловдив. Форумът е безвъзмезден за всички гости и се провежда от водещ здравен портал от пролетта на 2013 година Целта му е да продължи цялостната задача на медията, като съкрати дистанцията сред пациентите и медиците, давайки опция на младите фамилии да се срещнат с водещи български експерти и да получат достоверна информация непосредствено от тях. 

" През пролетта над 1000 души посетиха десетото юбилейно издание на " Форум бременност и детско здраве “ в София, което ни сподели, че от ден на ден млади фамилии имат потребност да се приказва намерено по всички тематики за бременността, раждането и грижите за детското здраве. Чрез форума даваме естрада за отговор на техните въпроси и се стараем да изведем дружно най-правилните тактики за грижа за детето и фамилията, съобразени с най-новите  трендове. В същото време стремежът ни е, както посредством форума, по този начин и посредством класацията ни " Специалистите, на които вярвам “, да покажем, че в системата на нашето опазване на здравето работят всеотдайни медици, които са спечелили доверието на своите пациенти нееднократно “, показа основният редактор на Puls.bg и модератор на събитието Румяна Тасева. 

На 29 септември, от 10 до 18 часа, в хотел-галерия Графит във Варна на подиума на " Форум бременност и детско здраве “ ще приказват водещи експерти от района. Акушер-гинекологът доктор Жасмин Костов ще разясни основните моменти в следенето на бременността. Медицинският генетик проф. доктор Людмила Ангелова ще подчертава върху значимостта на пренаталните проби и ще разсее някои заблуди, свързани с тях. Адвокатът по здравно право Мария Радева ще концентрира вниманието на аудиторията върху една не доста позната, само че все по-актуална и дискутираща се тематика в публичното пространство – какви права има дамата като пациент при постъпване в родилния дом. Сред най-важните моменти от програмата е присъединяване на един от водещите акушер-гинеколози в страната доктор Милко Папазов, който ще " претегли “ преимуществата и минусите на методите на раждане. За упойките по време на раждане ще поговори анестезиологът доктор Катя Митева. 

По време на форума ще се обсъдят и значими въпроси, с които родителите се сблъскват след раждането на бебето. Кои са тревожните признаци при новороденото ще изясни неонатологът доктор Румяна Ангелова.  Съвети по какъв начин да предпазим детето от постоянно боледуване ще дадат педиатрите доцент доктор Ружа Панчева и доктор Станислава Хаджиева. И защото здравето е освен с физическо измерение, а резултат от доста сложни дейности и фактори, психологът доцент Диана Димитрова ще навлезе в същността на това по какъв начин се основават здрави фамилни връзки и по какъв начин се реализира съгласуемост на функциите в фамилията.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР