Най-престижната ММА организация на планетата UFC има своята нова звезда.

...
Най-престижната ММА организация на планетата UFC има своята нова звезда.
Коментари Харесай

Хамзат Чимаев - новото страшилище в UFC

Най-престижната ММА организация на планетата UFC има своята нова звезда. Това е 26-годишният руснак от чеченски генезис Хамзат Чимаев. Живеещ и биещ се под флага на Швеция, Чимаев е едно от откритията в междинна категория на организацията. Но кой е той в действителност?

 

Името на Чимаев нашумя съществено на 19 септември, когато той нокаутира едвам за 17 секунди противника си Джералд Миршерт на UFC Fight Night: Covington vs. Woodley. Победата на Чимаев бе избрана за “представянето на вечерта ”, като той към този момент е с актив от 9 победи от 9 изиграни ММА срещи в своята кариера. Това бе неговата трета поредна победа в UFC, имайки поради и триумфите му над Райс МакКий и Джон Филипс.

 

Прави усещане, че от 9 реализирани победи до този миг, в нито един от тези случаи Чимаев не е разрешавал съдиите да вземат решение. Казано по различен метод, той поставя завършек на своите мачове или с нокаут, или със събмишън.

 

Досега се смяташе, че сходно на Хабиб Нурмагомедов, силата на Хамчат Чимаев е най-много в битката и борбата на земя. Когато повали противника си на пода, Чимаев употребява разнообразни техники, с цел да наложи волята си и да не разреши на съперника си да се съпротивлява. Победата му над Джералд Миршерт обаче още веднъж сподели и една по-рядко коментирана страна от играта на руснака, а точно - неговият капацитет от стойка. Той имаше потребност от едвам 17 секунди, с цел да нокаутира Миршерт - войник, който е бил нокаутирван едвам два пъти при 44 изиграни срещи.

 

Президентът на UFC Дейна Уайт към този момент удостовери, че в идващия си дуел Хамзат Чимаев ще се изправи против конкурент от Топ 15, а мачът му ще бъде от основните събития на вечерта. Сигурни сме, че и ще предложи допустимо най-хубавите коефициенти за срещата. Все още няма доказано име за противник на новата звезда, само че самият той не крие желанието си да се бие за купа и с допустимо най-хубавите в организацията.

 

Статистиката на Хамзат Чимаев несъмнено е плашеща. В рамките на единствено 66 дни той е изиграл три мача, в които три пъти е отказал противника си. В тях той е записал 196 отправени удара и е позволил да бъде ударен единствено два пъти. Престижната медия BT Sport към този момент дефинира Чимаев като “сериозен проблем ”. И фактически е по този начин. Който и да е идващият противник на чеченския войник, той несъмнено ще има голям брой мотиви за терзание.

 

Очаква се идващият дуел на Хамзат Чимаев да се състои в края на месец октомври. Това най-малко удостовери президентът на UFC Дейна Уайт. А девизът на самия Чимаев приказва самичък за себе си - “Всеки един. По всяко време. На всяко място ”.

*публикация

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР