Най-пострадалото от взрива в Болоня момче от Силистра ще се

...
Най-пострадалото от взрива в Болоня момче от Силистра ще се
Коментари Харесай

Бащата на едно от пострадалите в Болоня деца: Важното е, че всички са живи

Най-пострадалото от гърмежа в Болоня момче от Силистра ще се срещне с татко си в четвъртък. Георги Вълчанов потегля към Италия спокоен, че за сина му Кристиян се поставят най-хубавите грижи.

„ Не може да върви, защото са му обгорели ходилата. Но значимото е, че са живи”, съобщи пред Нова телевизия Георги Вълчанов.

Той схваща за случая от съученик на Кристиян.

„ Свързах се с директорката, която също е с тях. Изплашили се изначало, като виждат дим и споделили: „ Давай да бягаме!”. И потеглят да бягат, само че през това време има и гърмеж. За страдание ги застига и ударната вълна. Добре, че ги е хванала откъм гърба. Щеше да бъде по-сериозно, в случай че беше ги хванала отпред”, разяснява родителят.

Впоследствие той научава, че синът му има изгаряния с изключение на по краката, и по ръцете и тила.

„ Първо е бил в една болница, след това са го преместили с хеликоптер в друга – в Чезена. Засега споделя че е добре – душевен. Като беседвам с него, виждам че се стабилизира”, споделя още бащата.

В най-хубавата клиника по изгаряния в Италия 17-годишното момче е посетен от италианския министър председател Джузепе Конте. Двамата разговаряли благодарение на преводач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР