Най-после възобновиха ремонта по трасето на Брезовско шосе. Повече от

...
Най-после възобновиха ремонта по трасето на Брезовско шосе. Повече от
Коментари Харесай

Най-после! Възобновиха ремонта на Брезовско шосе, вече асфалтират

Най-после възобновиха ремонта по трасето на „ Брезовско шосе ”. Повече от година компанията строител, археолози и общински чиновници се бореха с плана, който беше в застой, като работата по довършването на сектора започва след отпущането на бюджет от Общината за археолозите.
Прочетете още
Припомняме, че ремонтът стартира още през 2021 година, като секторът беше затворен до края на 2022 година. Причината за това станаха откритите археологически находки и неналичието на финансови средства, спомагателни пари за компанията реализатор и неспособност за осъществяване на проучвателни действия през зимата.

Забавянето на ремонтните действия сътвори извънредно напрежение при притежателите на магазините и предприятията, намиращи се на „ Брезовско шосе ”. Припомняме, че преди седмица медията ни разгласява материал по тематиката, в който пловдивчани, работещи в региона, показаха мнението си и описаха за огромните финансови загуби, които са настъпили в резултат на забавянето на ремонта.

По думите на хората предвижването до работа също съставлява извънредно огромен проблем за тях, поради непрекъснато изменящите се направления на автобусните линии, като работещите в сектора са принудени да вървят километри пешком, с цел да стигнат до работното си място.

Преди дни кореспондент на TrafficNews  се свърза с ръководителя на плана от страна на компанията реализатор ПИМК- Явор Добрев, който сподели, че целият сектор, който е без археологията е завършен, само че всичко ще се случва постепенно. Той допусна, че през цялата година ще работят по този сектор и нещата ще се случват постепенно.

Ръководителят на плана от страна на Общината- Румен Лемберов пък съобщи, че ще се опитат да работят бързо, с цел да могат да изпълнят обекта. Наблюдаващият археолог  Десислава Давидова счита, че за обстановката не са отговорни археолозите и разяснява, че ще се съобразят напълно с метода на работа на компанията реализатор.

Повече по тематиката прочетете тук:

Снимки:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР