Най-после и двамата братя Ернандес - Люка и по-малкият Тео,

...
Най-после и двамата братя Ернандес - Люка и по-малкият Тео,
Коментари Харесай

Случи се: Братята Ернандес ще играят заедно за Франция

Най-после и двамата братя Ернандес - Люка и по-малкият Тео, откриха по едно и също време място в националния тим на Франция за финалния шампионат на Лигата на нациите, който ще се състои в Италия. Двамата дадоха и взаимна конференция по време на лагера на "петлите " в Клерфонтен.

През септември бранителят на Байерн Мюнхен Люка не участва на първата повиквателна на Тео от Милан, защото бе контузен. Но той е гледал видео клип с изявите на новобранеца. "Гледах го по какъв начин пее ария, прати ми видео, не беше чак толкоз зле ", сподели Люка.

"С един Ернандес към този момент беше мъчно, само че с двама. Изключително е да има двама братя на толкоз високо равнище. Отборът на Франция е огромно семейство, само че когато успееш да го споделиш и с близки родственици е нещо фантастично ", пошегува се вторият капитан на "петлите " Рафаел Варан.

Примерите на сполучливи братя във футбола съществуват, само че са доста редки, изключително във Франция. Последният сходен случай бе на нападателите Ерве и Патрик Ревели, които имат два мача дружно за "петлите " през 70-те години.

При Ернандес историята стартира мъчно поради бягството на татко им Жан-Франсоа, който е някогашен футболист, само че е изоставил децата си.

"Знаете, че не сме имали елементарно детство. Но това ни научи да се борим ", сподели Люка. "Той сподели всичко ", добави Тео. И двамата са отгледани в Испания от майка им, на която държат да благодарят, тъй като "винаги бе с нас във всички моменти - хубавите и сложните ".

Защитникът на Байерн е прегледал листата с избраниците на Дидие Дешан предходната седмица на телефона си, защото е бил на лов на риба.

"Когато видях името си измежду бранителите, само че не и това на брат ми, си споделих: "ще бъде в различен миг ". И след това го открих измежду халфовете. Бях доста удовлетворен и незабавно му се обадих. Казах му да се пази до понеделник да не се контузи, тъй като желая да бъда с него ", разкри Люка.

Защитникът на Милан Тео си е бил у дома, когато телефонът му е почнал да звъни. "Майка ми плачеше, дядо ми беше доста удовлетворен. Люка таман щеше да хване една риба ", спомни си той.

За полуфинала в Лигата на нациите против Белгия в четвъртък двамата могат да бъдат съперници за позицията ляв бранител, само че те заобиколиха тематиката за избора.

"На терена няма другари, който е посочен, той ще играе ", сподели Тео. "В началото на мача дали брат ми или аз ще сме титуляри или ще играем дружно, ще бъдат доста единни. Ще си даваме препоръки, гледаме в една посока ", добави Люка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР