Най-после генщабът на Украйна разкри защо защитниците са напуснали Соледар

...
Най-после генщабът на Украйна разкри защо защитниците са напуснали Соледар
Коментари Харесай

Руснаците нахлуха и в Угледар, а ген. Маломуж чака танковете, за да си върне Украйна Крим

Най-после генщабът на Украйна разкри за какво бранителите са напуснали Соледар

Руските окупатори ускоряват офанзивите си към Бахмут и Угледар. Тежките боеве не престават, оповестява УНiАН. Украинската осведомителна организация цитира заместник-министъра на защитата Анна Маляр, която съобщи, че съперникът хвърля в борба доста количество бойци и военна техника, пробвайки се да пробие защитата, само че понасял обилни загуби. Въпреки това не се отказвал от проектите си. 

„ Интензивността на боевете пораства. Сега в Донбас, на фона на тяхното предимство по брой на бойци и въоръжение, нашето преимущество е в професионализма на военното командване и смелостта на бойците. Пътят към нашата победа е сложен. Но ще го преминем ", съобщи Малиар.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също разяснява последните събития в Донбас, като посочи в региона на Донецк врагът непрестанно се опитвал да пробие отбранителните линии. Украинските бойци обаче стопират офанзивите на окупатора в Донецка област, акцентира той, представен от УНiАН.

Едва през вчерашния ден управляващите в Киев признаха, че Соледар е паднал в ръцете на съветските окупатори. От Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна обаче твърдят, че в Бахмут обстановката е под надзор. 

Нашите бойци дават отпор на врага, сподели ръководителят на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Андрей Ковальов, представен от УНiАН. Според него украинските бойци ще останат в града, до момента в който има укрепления и е допустимо да се задържи.

Представителят на източната бойна група на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий изясни, че решението за евакуиране от Соледар било взето, с цел да се резервира живота на бойците. 

„ Те се закрепиха на квалифицираните отбранителни рубежи. Защитниците на Соледар сътвориха същински героизъм. Въпреки превъзходството на съперника 3-5 пъти, крепко удържаха позициите си “, разкри той.

Според министъра на защитата на Украйна Олексий Резников пък съветските нашественици в Соледар са претърпели  огромни загуби, тъй като са избрали неверна тактичност. 

От генщабът акцентираха, че градът бил подравнен със земята. Това е и повода да изтеглят бойците оттова, оповестява украинската осведомителна организация.

Междувременно украинският военачалник Микола Маломуж разгласи, че Украйна може да си върне дори Крим и това щяло да стане два месеца, откакто дойдат чаканите от Запад танкове.

Това ще ни даде опция да стартираме нахлуване към Донецк и по целия южен кулоар, включително и към Крим, изясни той.

Сроковете за нахлуване зависят от това, какъв брой бързо танкистите ще се научават да ръководят новата техника, сподели още генералът. 

Ситуацията на фронта обаче не е в интерес на украинската войска. Руснаците започнаха офанзива към Ивановское за да обкръжат Бахмут и от запад и за надзор над пътищата, с цел да спрат доставките за бранителите на града. 

 

Руският боен сътрудник Борис Рожин пък разкри, че нашествениците са влезнали и в град Угледар. Според него, макар огромните загуби на украинската войска е рано да се приказва за пробив в защитата на Угледар.

Руснаците атакували западните околности на града, пробвайки се да изтласкат във фланга украинските бойни елементи. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР