Най-после бизнесът ще си отдъхне, а счетоводителите няма да се

...
Най-после бизнесът ще си отдъхне, а счетоводителите няма да се
Коментари Харесай

Приемат чакана с години поправка от бизнеса

Най-после бизнесът ще си отдъхне, а счетоводителите няма да се чудят къде по-напред да изпращат финансовите доклади на компаниите. Това ще стане с промени в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като предлагането е на ГЕРБ, а вносител - ръководителят на правната комисия Анна Александрова. Тя посочи, че поправката в закона ще разреши въвеждането на централизирана административна осведомителна система и това ще понижи тази тежест за бизнеса.

По думите й все още една и съща информация се дава няколко пъти на няколко институции, а въпреки това стои и условието за даване на документи, доказващи редовността на свикването и провеждането на общо заседание, както за макропредприятията, по този начин и за дребните и междинни предприятия.

На този стадий едни и същи данни се подават към Национална агенция за приходите, Национален статистически институт и надлежно към Агенция по вписвания за регистриране и издание на годишните финансови доклади. С смяната ще се вкара единната точка за подаване на доклада, тъй че с достъп до един програмен продукт да се подава отсега нататък информацията. Впоследствие институциите ще я разпределят административно между тях, сподели Илиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР