Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един

...
Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един
Коментари Харесай

Коронавирусът отмени и автомобилните изложения в Париж и Детройт

Най-посетеният автосалон в света - този в Париж и един от най-популярните в Съединени американски щати - в Детройт няма да се проведат поради епидемията от ковид. Новината пристигна съвсем по едно и също време от уредниците на двете прояви. И до момента в който за това в Щатите изненадата не е огромна, тъй като е планувано за юни, то решението от в този момент да се спре работа по плануваното за началото на октомври ревю във френската столица е шокираща.

Към момента Франция е измежду най-тежко засегнатите от пандемията страни в Европа, след Италия и Испания. В Детройт инфектираните са над 500, а умрелите 35.

Миналото издание на ревюто в Париж през 2018 година означи 120 години от първото сходно шоу и притегли над 1 млн. гости, макар отсъствието на 16 от най-популярните автомобилни марки. Така, след анулацията на автосалона в Женева през март, тази година в Европа няма да се проведат двете най-престижни изложби.

До момента, поради коронавирусът, автосалонът в Женева беше анулиран, а тези в Ню Йорк и Пекин са пренасрочени. Следващото ревю в Детройт е планувано за юни 2021 година. Сред анулираните паметни автомобилни прояви е и " Фестивалът на скоростта в Гудууд ".

Тази година ревюто в Париж, която всяка есен се редува с това във Франкфурт, трябваше да бъде сред 1 и 11 октомври. От пресслужбата на събитието във френската столица оповестиха, че най-зрелищната част - излагането на най-новите модели в залите на комплекса " Порт де Версай " няма да се организира. Евентуално могат да се състоят част от съпътстващите събития, само че и това не е несъмнено.

" Нищо няма да е същото след тази рецесия, която ни кара да бъдем по-креативни, гъвкави и новаторски от всеки път ", означават уредниците.

Що се отнася до ревюто в Детройт, поради неналичието на задоволително места в лечебните заведения, палатите в TCF Center, в които нормално се организира автошоуто, са непокътнати от локалната администрация за незабавни случаи, като терен за полева болница за идващите шест месеца.

Новината за анулацията на автосалоните в Париж и Детройт идва на фона на затваряне на производствата на всички огромни концерни в Европа и Китай, както и не дребна част от мощностите в Съединени американски щати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Париж (191)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР