Най-популярният и успешен в световен мащаб гръцки изпълнител Йоргос Даларас

...
Най-популярният и успешен в световен мащаб гръцки изпълнител Йоргос Даларас
Коментари Харесай

Най-известният гръцки изпълнител в света Йоргос Даларас с първи мащабен концерт в София през октомври

Най-популярният и сполучлив в международен мащаб гръцки реализатор Йоргос Даларас ще гостува за първи път в София с  величествен концерт в зала 1 на НДК на 25 октомври! Иконата на гръцката музика ще разтопи сърцата на всичките си български фенове с превъзходен театър, част от новото му турне „ Classics ”, събиращо най-хубавото от многогодишното му и  голямо творчество.

Йоргос Даларас си е спечелил купата на най-енигматичния гръцки реализатор, поради своя характерен и извънредно въздействащ глас, който надълбоко разчувства публиката и е кадърен да я потопи в разнообразни прочувствени положения. Считан е за индивидът, който възражда стила рембетика и го трансформира в в действителност известен освен в Гърция, само че и в целия свят. Даларас, считан още за татко на гръцкия блус, работи с Микис Теодоракис за пръв път през 1974 година, след рухването на Гръцката военна хунта. Дълбоко повилян от рембетиката и гръцкия фолклор, той прибавя към песните си и забавни детайли от латино музиката.

С повече от 20 милиона продажби, изцяло изкупени зали из целия свят и колаборации със международни музикални величия като Стинг, Брус Спрингстийн, Питър Гейбриъл, Пако де Лусия и Ал ди Меола, Йоргос Даларас си изковава купата на най-популярния и сполучлив гръцки реализатор в международен мащаб. Кофи Анан приветства Даларас като един от седемте посланици на благосклонност на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците. Пял е в най-квалитетните музикални зали по света като парижката „ Олимпия “, стадионът „ Уембли “, „ Алте Опер “. Два пъти цялостни Олимпийския стадион в Атина с по 80 000 души.



Билетите за концерта на Йоргос Даларас в София на 25 октомври  към този момент могат да бъдат закупени от мрежата на Ивентим в цялата страна както и онлайн на цени 35 до 85 лева като първите 200 броя са с 5 лева отстъпка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР