Най-популярните схеми за измама по време на пандемията са писма

...
Най-популярните схеми за измама по време на пандемията са писма
Коментари Харесай

Най-популярните измами с коронавируса - заради COVID-19 пари се губят лесно

Най-популярните схеми за машинация по време на пандемията са писма по пощата за " обезщетение на жертви на COVID-19 ", оферти за дарения за създаване на ваксина и даже предложения за закупуване на лекарство за вируса, обявиха специалисти от Националния център за финансова просветеност (NFCF), съобщи БГНЕС.
Според специалистите, един от най-популярните способи за източване на пари на хората е схемата за изпращане на известия за приемане на обезщетение на хората, прекарали COVID-19. Това се дължи на обстоятелството, че хората са " чували " разнообразни ограничения за държавна поддръжка, свързани с пандемията.
 Скалата и фамилията му също са били заболели от COVID-19 Скалата и фамилията му също са били заболели от COVID-19
Американският артист и кечист Дуейн Джонсън, прочут още с псевдонима " Скалата ", заяви в Instagram, че той и фамилията му са прекар...
" Може да бъде изпратено известие до вашия профил в обществената мрежа... или непосредствено до телефона ви, че ви е било отпуснато обезщетение по отношение на пандемията. Много хора последват линка в писмото без да се замислят или незабавно стартират да се обаждат, с цел да схванат детайлности. В резултат без да знаят, губят пари. Държавните чиновници не изпращат SMS вести и не се обаждат, в случай че имате право на обезщетение; можете да получите информация единствено като се свържете с тях сами ", споделят от Центъра.
Друг номер на измамниците е да събират дарения за създаването на ваксина против COVID-19; да обезпечат маски на жителите на региона, децата, пенсионерите и бедните. Срещали се и подправени предложения за заплатен тест за COVID-19, за стерилизация на жилището от вируса, и доста други.
Често срещан метод за машинация било и измамниците да обещаят помощ при намиране на работа и рефинансиране на заеми. " Всички тези оферти имат нещо общо - ще ви бъде препоръчана връзка към онлайн среща в Zoom или друга безвъзмездна платформа за уеб семинари, където ще бъдете помолени да въведете персонални данни, което ще направи вашите средства застрашени ", споделят специалистите.
" Измамниците постоянно оферират да изтеглят и конфигурират стратегия за попълване на заявление или други документи в електронен тип. Такава стратегия може да съдържа вируси и електронното ви устройство да бъде незащитено. Ако човек търси работа, му се предлага да заплати за материалите, нужни за работа, с цел да може крадците да получат достъп до данните за банковата карта, на която сякаш ще бъде преведена заплатата ", предизвестяват специалистите.
 Над 26 млн. случая на ковид по света, само че дейните се задържат под 6,9 млн. Над 26 млн. случая на ковид по света, само че дейните се задържат под 6,9 млн.
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 25 937 029 и 26 177 535 съгласно американ...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР