Най-популярните билкови напитки в света са черният и зеленият чай.

...
Най-популярните билкови напитки в света са черният и зеленият чай.
Коментари Харесай

Диетолог: Тези 5 чая гарантират железен имунитет

Най-популярните билкови питиета в света са черният и зеленият чай. Освен, че са потребни, те тонизират чудесно и укрепват имунната система. Но се оказва, че има и по-здравословни билкови питиета от тях, изобилстващи от витамини и микроелементи.

Диетологът Оксана Oсипова показа кои са те.

1. Чай от морски зърнастец

Морският зърнастец е скъп естествен артикул, който оказва мощна поддръжка на нервната и имунната система. Съдържа в огромни количества фосфор, магнезий, желязо и каротин. Чаша парещ чай от морски зърнастец е съвършеното средство за тонизиране и освежаване на организма.

Приготвянето на здравословната напитка не е по никакъв начин мъчно. Ще са ви нужни 200 гр плодчета морски зърнастец, 2 чаени лъжички мед, 30 гр лайка или черен чай.

Изплакнете плодовете, смачкайте ги с вилица и ги изсипете в чайник с вряла вода. Добавете и останалите билки. Оставете сместа да се запари за 20 минути. Добавете мед и сервирайте. Добре е да пиете този чай преди лягане.

2. Чай от лайка

Д-р Осипова е безапелационна, че това е най-хубавият чай за намаляване, изгаряне на мазнини и тонизиране на организма. Полезен е за хора с нарушавания в ендокринната система, проблеми със стомашно-чревния тракт и отслабен имунитет. Благодарение на тази напитка отминават възпаленията, систематичните главоболия, нервността и безсънието.

Начин на подготвяне: Залейте 1 супена лъжица съцветия от лайка с 200 мл гореща преварена вода. Топлият чай може да се подслади с мед.

3. Ментов чай
Тези цветя, които се срещат във всяка градина, лекуват
Малко хора знаят, че градинските цветя могат да се употребяват в медицината и козметологията  и имат редица потребни приложения с изключение на...
Прочети повече
Той е съвършен за възстановяване на общото здравословно положение. Притежава свойствата за стабилизиране на налягането, нормализиране на функционалностите на стомашно-чревния тракт, премахване на нездравословните микроорганизми от червата и нормализиране на киселинността в стомаха. Освен това ментовият чай се предлага за хора със сърдечни проблеми.

Начин на подготвяне: Добавете 1 супена лъжица сушена мента или връзка пресни листа към няколко листчета зелен чай, залейте с вряла вода и оставете течността да се запари.

4. Чай от мащерка

Тази напитка оказва помощ за възобновяване на силите след уморителен ден, зарежда с сила и успокоява нервите. Влияе удобно и на чревната микрофлора и храносмилането. Отличава се с антисептично деяние. Освен това укрепва имунната система.

Чаят от мащерка е потребен за дами с гинекологични проблеми и за мъже, оплакващи се от преждевременна еякулация.
13 билки за мощен имунитет, които ще ви предпазят от простуда и грип
В сезона на настинките и грипа е добре да знаем по какъв начин да се оправим с тях. Разбира се, предварителната защита е една от значимите стъпки. Благодарение...
Прочети повече
Начин на подготвяне: Залейте 1 чаена лъжичка суха мащерка с чаша гореща вода. Оставете течността да се запари за 10 минути и я прецедете преди консумация.

5. Чай от липов цвят

Според специалиста това е най-хубавият чай за поддържане на здравето на дамите и решение на куп гинекологични проблеми. Тази напитка е необикновено потребна при настинки и други болести - укрепва имунната система по-добре от лимона или джинджифила.

Начин на подготвяне: Смесете 2 чаени лъжички изсъхнал липов цвят с 1 чаша гореща преварена вода. Оставете чая да се кисне за 10 минути и го прецедете по-късно. 

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или със съответния експерт. При проявата на признаци, характерни за обещано заболяване, незабавно се консултирайте с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР