Най-популярната социална мрежа - Facebook, обяви, че е успяла да

...
Най-популярната социална мрежа - Facebook, обяви, че е успяла да
Коментари Харесай

Facebook се стреми към захранване с ток от възобновяеми източници на 100% до края на 2020 година

Най-популярната обществена мрежа - Фейсбук, разгласи, че е съумяла да реализира 75% консумация на ток, създаден от възобновими източници. Целта, която компанията е сложила пред себе си е до края на 2020 година, е да използва 100% електрическа енергия от възобновими източници.
Според експерти от Софтуерния университет това трансформира Фейсбук в една от най-големите корпорации, която закупува електрическа енергия от възобновими източници. Историята на преориентирането към закупуване на такава сила датира от 2013 година, когато Фейсбук стартира да изкупува ток, създаден от вятърни централи. От тогава до днешна дата компанията е подписала контракти за закупуване на над 3 гигавата от слънчеви и вятърни централи, като над 2500 мегавата са доставени през последните 12 месеца.
Планът на Фейсбук беше до 2018 година да реализира 50% зареждане на оборудванията си с сила от възобновими източници, само че задачата беше реализирана година по-рано, когато компанията доближи 51%.
От Фейсбук акцентират, че по този метод предизвикват развиването на безвредни източници на електрическа енергия, които също така основават работни места, вложения, а също така спомагат и за опазването на околната среда.
Автор: Георги Кацаров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР