Най-полезният играч на сезона в Евролигата Александър Везенков и клубът,

...
Най-полезният играч на сезона в Евролигата Александър Везенков и клубът,
Коментари Харесай

Ето кога могат да започнат преговорите между Везенков и Сакраменто

Най-полезният състезател на сезона в Евролигата Александър Везенков и клубът, който държи правата му в НБА - Сакраменто Кингс, ще могат да слагат начало на договарянията върху евентуална договорка след към един месец. Според разпоредбите на най-силната лига на планетата тимовете би трябвало да проявят самообладание до 22 юни, когато е датата на Драфта, с цел да могат да " седнат на масата " с новобранците, които към момента не са привлечени в НБА, в това число и с тези от предишни години.
 Реал Мадрид разплака свръхестествен Везенков и завладя трона на Евролигата в последните секунди Реал Мадрид разплака свръхестествен Везенков и завладя трона на Евролигата в последните секунди
В това чисто влиза и Везенков, който беше определен под №57 в Драфта през 2017-а. Оттогава насам обаче той не е имал договорни връзки с нито един от отборите, които държаха правата му в предишното - Бруклин и Кливланд. Както е известно, Сакраменто се снабди с тях през предишното лято, когато обаче не се стигна до договорка сред двете страни макар интереса на “кралете ”. В сегашния контракт на Спортист №1 на България за предходната година с Олимпиакос има сложена откупна уговорка на оптималната стойност 1.5 милиона евро.

В последните седмици обаче се заприказва, че прехвърлянето на Везенков в НБА е “неизбежен ”, както удостовери авторитетният публицист Марк Стайн. През целия сезон членове от управлението и треньорския щаб на Сакраменто пътуваше до Гърция, с цел да гледа онлайн изявите на най-хубавия баскетболист в Европа. Старши треньорът Майк Браун беше един от тях, като той беше декларирал, че българският национал ще е доста ефикасен в НБА и също така показа, че харесва играта и качествата му.

Везенков завоюва сърцата на почитателите с представянето си на финала в Евролигата, изгубен мъчително със 78:79 от Реал Мадрид. Лидерът на Олимпиакос приключи срещата с 29 точки, 9 битки и 4 асистенции, като по този метод изравни върха на Шейн Ларкин за най-вече маркирани точки във край на най-престижния клубен европейски шампионат. Везенков се трансформира в най-полезния състезател на сезона, беше топреализатор на акцията и на Финалната четворка, а също така за втора поредна година беше селектиран в Идеалната петица на конкуренцията.

Сега пред Везенков и Олимпиакос остана една цел - да бъде извоювана шампионската купа в Гърция. Утре вечер от 19:15 часа “червено-белите ” излизат за мач №2 от полуфиналната си серия против ПАОК. Тя е във формат до три победи от пет мача, а спечелилият от нея ще се изправи против Панатинайкос или Перистери на финала, където общият резултат е 2-1 триумфа в интерес на “детелините ”.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР