Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от Продължаваме промяната“, защото

...
Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от Продължаваме промяната“, защото
Коментари Харесай

Делян Добрев: Почтените от ПП пазаруват вече 10 дни депутати

„ Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от „ Продължаваме промяната “, тъй като те самите по този начин се дефинират, пазарят към този момент 10 дни депутати. Кога петима, по кое време един. Твърде евентуално е до деня на вота на съмнение да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине. “ Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, някогашен министър на енергетиката.

„ Ситуацията в страната е толкоз тежка, че не виждам различен излаз, с изключение на избори. Причината не е единствено че ситуацията е нетърпимо и този кабинет би трябвало да падне, а и това, че не виждам каква настройка би могла да се направи в този парламент за друго болшинство. При всяка друга композиция и „ Възраждане “ би трябвало да е в ръководството, а ние ценностно се разминаваме прекомерно доста с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО, за Европейски Съюз, които пред нас не стоят и в никакъв случай не са стояли. Ако Има Такъв Народ не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем избор на съмнение, тъй като няма нито едно държавно управление, свалено с избор на съмнение “, разяснява той.

Добрев разяснява, че не е правилно, че петролът е поскъпнал поради международните цени, тъй като българската рафинерия не употребява сорта брент, а уралски петрол. Според него в цената на уралския нефт за последната година няма промени:

„ Средната цена на уралския петрол за месец май е 78 $. Не единствено че няма нарастване, има понижение. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме на ниска цена съветски нефт, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме безценен американски брент?. Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този интервал скочиха – бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с „ Лукойл “. И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им – б.р.). След тези две срещи Василев върви в Европейската комисия и лобира „ Лукойл “ да купува съветски уралски петрол. Това бих го схванал, в случай че по бензиностанциите горивото беше 2,20 лв.. Тогава ще кажем, че той пази националния интерес. Само че ние купуваме на ниска цена уралски петрол, а плащаме като за безценен брент “, изясни той.

Делян Добрев разяснява и тематиката за предлагането на френското председателство на Европейски Съюз за ветото на Северна Македония.

„ Имаме подписан контракт през 2017 година, който не се съблюдава. Докато не се извърши този контракт, не виждаме какви взаимни отстъпки могат да се вършат “, безапелационен е той.

„ Ние считаме, че преди да се прегледа каквото и да е предложение в Народното събрание, би трябвало да получим публично мнение от Министерския съвет по това предложение, тъй като изпълнителната власт е за това – да дава мнения на Народното събрание “, изясни още Добрев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР