Най-плашещите начини за лечение на психични заболявания в миналото …В

...
Най-плашещите начини за лечение на психични заболявания в миналото …В
Коментари Харесай

Странни начини за лечение на психични заболявания в миналото

Най-плашещите способи за лекуване на психологични болести в предишното …В минали епохи, даже и през ХХ век, психологичните болести са били възприемани по-различно, в сравнение с в този момент. Те са били лекувани по разнообразни способи, постоянно изцяло нечовешки и искрено жестоки (HiddenTruth.site).Лекарите не са разбрали какво предизвикват сходни психологични болести, заради което лекуването най-често се е основавало на премахването на избрани признаци. След такова „ лекуване ”, душeвността на пациента постоянно се повреждала още повече.ТрепанациятаТрепанация е използвана още преди 7 хиляди години, в епохата на неолита. Смята се, че тя е правена за лекуване на мощно главоболие, или с цел да се отстранен от главата на пациента „ зли духове “.

 n1 2 - Странни способи за лекуване на психологични болести в предишното (18+) (част 1)
Трепанацията е използвана и през Средновековието. Тогава “злите духове ” просто са били сменени с “демони ”, а хората били „ лекувани “ от демонично обладаване.Освен това, трепанацията се е правела без анестезия, изключвайки мощните алкохолни питиета, и не е била бърза процедура. Пробиването на черепа е сложна задача, даже и с модерни принадлежности, а в предишните епохи това можело да отнеме няколко часа.
Така че, не е изненадващо, че не всеки е оцелявал от трепанация, а и след нея.ХидротерапиятаНяма да пишем за релаксиращи вани и усмиряване на нервите.В началото на ХХ век, психиатрите излезли с концепцията да лекуват психологични и психиатрични болести с вода.

 n2 2 - Странни способи за лекуване на психологични болести в предишното (18+) (част 1)
Някои способи на това лекуване били търпими, да вземем за пример горещи вани или разхлаждащ душ.Други способи обаче, били същинско изтезание. Например, пациентът бил крепко връзван за легло и покриван с чаршафи, потопени в ледена вода.Най-неприятното лекуване, меко казано, било с цялостно потапяне във вана с вода, при което единствено главата била на открито. В същото време, ваната била покрита с дебела тъкан, а самият пациент не можел да се измъкне от нея.Така, той можело да лежи от няколко часа до няколко дни. В същото време, изпразването на тазовите резервоари също се правило непосредствено във ваната.Друго жестоко “лечение ” се състояло в напръскване с вода под налягане, първо гореща, а след това ледена.Четете още: Ресторанти в Минесота употребяват олио с редактирана ДНК, без знанието на клиентитеКонвулсивната терапия Унгарският психиатър и невробиолог Ласло Медуна (Ladislas J. Meduna, 1896 година – 1964 г.), измислил способ на конвулсивна терапия за лекуване на шизофрения. С помощта на специфични лекарства, съзнателно са причинявани тежки конвулсии при пациенти с шизофрения.Медуна вярвал, че след тези гърчове, шизофрениците за няколко часа се трансформират в спокойни и естествени хора.

 n3 3 - Странни способи за лекуване на психологични болести в предишното (18+) (част 1)
През тези години, методът на Медуна бил подложен на критика от други психиатри, като нечовечен и безчовечен, което обаче не му попречило да бъде въведен в доста психиатрични лечебни заведения.Първоначално, за предизвикателство на припадъци били употребявани стрихнин (Strychninum) и абсент (Absinthe). След това, почнали да употребяват лекарството метрозол, което имало резултат върху кръвоносната и дихателната система.На процедура водило до леко „ утешение “ на пациентите. Въпреки това, дружно със седацията, те получавали пропуски в паметта и трошливост на костите, тъй че този способ е изведен от приложимост няколко години по-късно.Към Част 2 – ТУК.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР