Най-печелившите сценарии на използване са моделирането, изготвянето на резервни части

...
Най-печелившите сценарии на използване са моделирането, изготвянето на резервни части
Коментари Харесай

Европа възприема с бързи темпове 3D печата

Най-печелившите сюжети на потребление са моделирането, правенето на аварийни елементи и архитектурното планиране, бърз напредък има и в медицината

Медицинският бранш показва най-хубава динамичност в асимилиране на технологиите за 3D щемпел

Европейският пазар на технологии за 3D щемпел ще нараства с над 15% в околните няколко години, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC , който обгръща интервала от 2017 до 2022 година

Покупките на 3D принтери, материали и програмен продукт за 3D щемпел, както и на съпътстващи услуги, възлизат на 3,6 милиарда $ през 2017 година Разходите за 3D технологии ще се повишат пред актуалната година с над 10%, превишавайки 4 милиарда $.

В околните четири години продажбите на съоръжение, програмен продукт и услуги за 3D щемпел в страните от Западна, Източна и Централна Европа ще продължат да се усилват. IDC предвижда, че до 2022 година пазарът ще пораства средногодишно с 15,3%, като в края на обсъждания интервал ще възлезе на 7,4 милиарда $.

Западна Европа е най-големият пазар на технологии за тримерен щемпел на Стария континент и тази наклонност ще се резервира и в идващите години. През 2017 година на този район се падат 83% от всички продажби, като се чака средногодишен растеж от 14,4% в интервала 2018-2022 година Продажбите в Централна и Източа Европа ще порастват с още по-високи темпове – 19,1% средногодишно за обсъждания интервал.

Оборудването за 3D щемпел пък е най-големият сегмент от пазара за тримерен щемпел. В същото време най-високи темпове на напредък – приблизително над 20% – се следят в категорията на материалите. Услугите не престават да играят основна роля, защото консултациите и систематичната интеграция са значими съставящи при внедряване на технологии за 3D щемпел.
още по тематиката
Най-голям принос за развиването на пазара има браншът на дискретното произвеждане – през 2017 година на него се падат над половината от всички европейски разноски за 3D принтери, съпътстващи материали, програмен продукт и услуги. Вътре в този сегмент най-значима роля играят автомобилната и аерокосмическата промишленост, отбелязва IDC.

Медицинският бранш показва най-хубава динамичност в асимилиране на технологиите за 3D щемпел. На опазването на здравето и професионалните услуги се падат над 10% от целия размер на пазара за 3D щемпел. IDC чака разноските на медицинските организации в тази сфера да се усилват средногодишно с 20,9% в интервала 2017-2022 година

Що се отнася до сюжетите на потребление на 3D печата в Европа, през 2017 година най-големи разноски са направени в областта на моделирането (775 млн. долара), правенето на аварийни елементи (522 млн. долара), архитектурното проектиране/моделиране (353 млн. долара). Към 2022 година първите две посоки ще останат най-печелившите сюжети на потребление, а на трето място ще излезе 3D печатът за стоматологията и здравното обслужване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР