Най-организираната банда за рекет у нас е икономическа полиция. Знаят

...
Най-организираната банда за рекет у нас е икономическа полиция. Знаят
Коментари Харесай

Икономическа полиция - вълкът, който са сложили да пази стадото

Най-организираната тайфа за рекет у нас е икономическа полиция. Знаят го от олигарсите до продавачите на семки. Защото всеки месец си дават лептата, с цел да им е мирна главата.
Арестите в Четвърто районно на шефа на икономическа Красимир Кръстев и неколцината негови подопечни не изненада никого. Защото схеми за напън и изнудване на бизнеса с „ такса успокоение “, за които приказва прокуратурата, се ползват на всички места. „ Ченгетата са по-брутални и от данъчните “, описват пред Фрог пострадали. И допълват:„ То е като да пуснеш вълкът да пази стадото с овце “.

Ако проверяващите запретнат ръкави, не по поръчка несъмнено, и се заровят в имането на ченгетата от икономическа, ще се натъкнат на забавни неща. Едно от тях, че, че са си опекли питката, по този начин, че и да ги подкарат, няма по какъв начин да им вземат рушвета. Защото благините са разхвърляни на съпруги, деца и родственици, които без да са си мръднали пръста се оказват притежатели на заведения за хранене, автомивки и даже цели жилищни здания. Полицаите от икономическа не притискат единствено бизнеса. Те си другаруват с най-зловещата мафия-имотната, оставила хиляди хора на улицата посредством добре познати трикове. Биз-бизе са и с всички, които на ръба на закона и зад него, съумяват да си докарат положителни приходи.

Биографията на арестувания полицейски шеф е забавна. Обикаля из столичните районни ръководства, като за малко отскача и до полицията във Видин. Накрая пуска котва в 4-то районно управление (на МВР), за което преди време чиновниците на ГДБОП се майтапиха, че са приготвили да го обстрелват с гранатомет, поради високия показател на корупция.

Тепърва ще стане ясно какви доказателства е събрало държавното обвиняване против уличените служители на реда. Ясно е, че ще се чуят изказвания от рода на това, че са спрели да регистрират нагоре, че са отклонявали повече средства за себе си, че са почтени, само че са ги натопили, тъй като са засегнали съществени ползи и т. н. Странно е, че самите ченгета споделят от заман време, по какъв начин сътрудниците им от икономическа са сменили калкулаторите с мощни сметачни машини. А в този момент всички ще се вършим на сюрпризирани!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР